Los conflict op met Moed & Wijsheid

van 20-22 juni 2014, Shambhala Meditatie Centrum Amsterdam

Een praktisch instrument voor conflictbevrijding

Conflict is een uitdagend thema, speciaal voor de spirituele cq menslievende mens. Liefst wil deze hier moedig en wijs mee omgaan. Maar soms valt dat zwaar. Onze moed lijkt verdampt en plotseling weten we totaal niet meer wat nu eigenlijk wijs zou zijn.

Zou het niet fijn zijn, om dan een hulpmiddel bij de hand te hebben?


Mild maar krachtig je doelen bereiken door constructieve zelfsturing

De training reikt je een effectief instrument aan voor reflectie en constructieve zelfsturing bij conflict: het Vrijplaats® Tool. Het helpt je in een paar stappen tot de kern van het probleem te komen en glashelder te krijgen wat voor jou wel werkt en wat niet. Spelenderwijs ontdek je welke acties je kunt ondernemen om de situatie in goede banen te leiden. Het instrument helpt je om je inzicht en wijsheid te vertalen naar haalbare actie.


De visie achter deze training alsook het instrument is, dat conflict een functie heeft.

Conflict wordt benaderd als het hulpmiddel van de natuur om je verder te ontwikkelen. In elk conflict zit namelijk een boodschap, uitnodiging of betekenis verborgen. Als je deze kent kun je je gemakkelijker van je innerlijke strijd bevrijden en het conflict oplossen.


Het tool

Het Vrijplaats® Tool is een op mindfulness gebaseerd instrument voor reflectie, spanningsregulering en constructieve zelfsturing bij conflict. Het maakt gebruik van mentale, creatieve en lichaamsgerichte reflectietechnieken en het leert je conflict op te lossen vanuit ontspanning en neutraliteit.


Praktisch aan de Slag

Zeker komt er ook wat theorie bij kijken, met name op de vrijdagavond, maar de nadruk ligt bij deze training op zelfreflectie en zelfonderzoek. Zowel individueel, als in tweetallen.


Het Programma

Vrijdagavond: het (universele) mechanisme van het conflict & de sleutel tot conflictoplossing. Oefeningen om het geleerde op gevoelsniveau tot je te nemen.

Zaterdag: conflicttransformatie. In tweetallen met je probleem aan de slag. Opstellen Zelfsturingskaart, met alle voor jou relevante informatie.

Zondag: de communicatie met de ander. Alles wat je moet weten om het proces communicatief naar een constructieve ontwikkeling om te buigen. Vraag en antwoordronde en evaluatie training.

Wat levert de training concreet op?

1) inzicht in de manier waarop je een conflict kunt benutten

2) een praktisch instrument voor conflicthantering en - coaching (download)

3) een haalbaar recept voor de oplossing van je conflict
4) een telefonisch consult na 2/3 weken


Voor wie (niet)

Voor wie mild en krachtig conflict wil leren hanteren.

Niet bij ernstig psychisch disfunctioneren (sterke verwardheid).


Voorbereiding

1) Bedenk voordat je naar de training komt met welk conflict je aan de slag wilt. Zorg ervoor dat dit een probleem van jezelf is, niet van je partner of de buurvrouw.
2) Na betaling van de toegangsprijs ontvang je een week voor de training een link naar het Vrijplaatstool. Print dit tool voor de training thuis uit, want hier ga je mee aan de slag.


Nog vragen?

Ben je niet zeker of deze training geschikt voor je is? Bel de trainer op 06 3040 3330.

Ook toegankelijk voor lezers van het E-zine 'Ontstressen in Zorg en Welzijn'

Datum: van 20 tot 22 juni 2014.

Tijden: Vrijdag: 19.00 - 22.00 uur; Zaterdag 9.30 - 12.30 uur en 14.00 - 17.00 uur;

Zondag 9.30 - 12.30 uur en van 14.00 - 17.00 uur.

Adres: 1e Jacob van Campenstraat 4, 1072 BE Amsterdam

Investering: €150 / €125 voor leden / €75 met stadspas, inclusief tool t.w.v. €27,50*

Aantal deelnemers: maximaal 20


Niet geabonneerd op het (gratis) E-zine 'Ontstressen in Zorg en Welzijn'?

Doe dat dan eerst via www.devrijplaatscoach.nl


Aanmelden training

Stuur een mailtje naar info@devrijplaatscoach.nl


*Betaling

Betaal vooraf op rek. nummer NL10 TRIO 02 5466 4628 t.n.v. De Vrijplaatscoach te Amsterdam.

Na je betaling ontvang je een week voor training de link naar het conflicthantering tool.

Print het document van te voren uit, en neem het mee. Je hebt het nodig tijdens de training.

Leer je conflict te benutten!

Veelgestelde vragen

Wat heeft dit tool met een vrijplaats te maken?
Een 'vrijplaats' is een toevluchtsoord. Een plek waar je veilig bent, en daardoor vrij. Het gevoel veilig te zijn hangt echter niet alleen van de buitenwereld af, maar ook van jezelf. Het Vrijplaatstool helpt je gebruik te maken van de veilige en vrije positie in jezelf.

Is het tool ook bruikbaar voor innerlijke conflicten?
Zeker! Maar het is gemakkelijker om het systeem te leren kennen aan de hand van een conflict dat je met iemand anders hebt. Daarom hebben we dit als insteek genomen voor deze training.

Moet ik mijn probleem met de hele groep delen?
Nee, dat hoeft. Wel werk je in tweetallen. Je kiest dan zelf met wie je werkt (meestal het gehele weekend met dezelfde persoon).

Hoe gaat het met de lunch?

Je kunt zelf iets lekkers meenemen en dit in het centrum klaarmaken of opeten.
Heb je daar geen zin in en wil je er even uit, dan kun je op vele plekken in de buurt terecht. Het Shambhala Centrum ligt namelijk middenin de Amsterdamse Pijp.

Alexandra van Smoorenburg (50), conflictbevrijder

Sinds 15 jaar begeleid ik werknemers die vastgelopen zijn als gevolg van meervoudige problematiek (medisch, sociaal en functioneel). Daartoe ontwikkelde ik samen met Paul Sträter de Vrijplaats®, een uniek begeleidingsconcept op basis van zelfsturing, dat in 2007 een eigen merk werd en in 2009 door Economische Zaken als sociale innovatie werd erkend. Het gedachtegoed van de Vrijplaats is ontsproten aan mindfulness, biodynamische (=lichaamsgerichte) therapie en psychosynthese (transpersoonlijke psychologie). De methode die inmiddels vertaald is naar een tool, stuurt op empowerment, win/winuitkomsten en zingeving.
Inmiddels zijn reeds vele mensen met deze methode geholpen.