Vavo bulletin

nieuws en wetenswaardigheden voor het team vavo

Huisvesting

In tegenstelling tot eerdere berichten is het toch niet zeker dat de Jousterweg wordt verkocht.

Wat betreft de huisvesting in Leeuwarden: het laat zich aanzien dat we op deze vleugel blijven. Onze School wordt dan in deze kolom gehuisvest op verdieping 1,2 en 3. Dat betekent dat we een groot deel van de eerste verdieping er bij gaan krijgen en dat we opnieuw gaan kijken hoe alle ruimtes zullen worden verdeeld binnen deze kolom.

Ik houd jullie op de hoogte.

Vavo Netwerk

Afgelopen 10 maart ben ik aanwezig geweest bij een vavo netwerk bijeenkomst over de bekostiging van het vavo. Ik hoopte ook enige concrete info te krijgen over dat onderwerp, maar die wens is niet echt in vervulling gegaan. Toch was de ontmoeting zeker zinvol, al was het maar om te horen in hoeverre we met alle vavo's een beetje op één lijn zitten. en om elkaar te ontmoeten.

De afgesproken lijn is om te blijven proberen het aantal Rijksbekostigde cursisten te vergroten t.o.v. de "Rutte" bekostigde cursisten. Dat betekent dat we er zoveel mogelijk (wel met gevoel voor redelijkheid) op zullen proberen te sturen dat iedereen boven de 18 jaar op Rijksbekostiging wordt aangenomen.

Social media

In een poging ook eens met social media te werken heb ik deze pagina "ontworpen" m.b.v. smore. com.

Op vimeo.com vind je de "maandag filmpjes". Daar legt een aardige jongeman je precies uit hoe je gebruik kunt maken van social media. Leuk voor ons en ook voor onze cursisten misschien? Goed voorbeeld, doet goed volgen....