Gevolgen opwarming van de aarde

Arnaud Marijsse Groep 1

Bosbranden

Bosbranden worden veroorzaakt door dat bossen in brand vliegen omdat de bossen droger worden en de temperatuur stijgt ,dat komt door de opwarming van de aarde daardoor moeten mensen vluchten uit hun huizen omdat hun huis afbrand. Meestal komen bosbranden voor in Australië maar het komt ook in andere droge landen voor. Ze lossen dit op door middel van grote vliegtuigen met water te vullen en dan boven het bos het water te laten vallen zodat de brand geblust wordt.

Rampen

Rampen worden veroorzaakt door het klimaat maar ook door de stijging van de zeespiegel en door de hoge temperatuur van het water. Vele mensen over de hele wereld worden hier door getroffen en er vallen veel gewonden en doden ook de gebouwen zijn kapot en moeten weer hersteld worden. Ze proberen dit op te lossen door minder uitstoot van broeikasgassen en de klimaatverandering want die zorgen er het meest voor.

Gletsjers verdwijnen

Gletsjers verdwijnen door het warme klimaat. De hoge temperaturen zorgen ervoor dat er geen ijsvoorraden meer zijn en de zeespiegel stijgt sneller dan ooit. De ijskappen in de Himalaya kunnen binnen 20 à 30 jaar verdwenen zijn. En als de Gletsjer in Groenland helemaal is gesmolten bevat dat voldoende water om de zeespiegel over de hele wereld 7 meter te laten stijgen. Het afsmelten van de gletsjers brengen ook de watervoorziening in gevaar.