מידעון ועוד הרב תחומי עמק חרוד

26.1-1.2.2020

דבר המנהלת

איזה עולם

מילים ולחן: קובי אוז

מי אני?
מה אני בכלל
למה לטפס על ההרים כי הם שם?
הנה אני
מחפש בכל פינה
שאל אותי נזיר מההימלאיה מי אתה?
סוג של טפיל אולי
כנימת עלים
סוג של תולעת משי
אבל נראה כמו ההורים
שלי
שאוהבים אותי
ועושים לי יומולדת כל שנה.


התחלנו את המחצית השנייה במופע של קובי אוז "געגועי". במופע מספר קובי על היצירה שלו לאורך השנים וכיצד הוא מנסה להביא ביצירתו לביטוי את הרב תרבותיות של החברה הישראלית תוך עיסוק במחאה, בתחושות קיפוח, במערכות יחסים, בסובלנות ובקבלת האחר. המופע איפשר מפגש עם תפיסת עולמו האומנותית חברתית. השיר "איזה עולם" (שיר הנושא מהסידרה שמש) עוסק בשאלות המעמידות את הזהות האישית והמשפחתית במרכז. שאלות המעסיקות את כולנו כחלק מהחברה הישראלית.


בהמשך ישיר למופע התקיים יום הדילמה שלנו בו דנו בדילמות שונות כחלק מתהליך גיבוש הזהות שלנו כביה"ס. הפעילות ביום הדילמה כללה את כל מורי ביה"ס וכן את מדריכי החינוך הבלתי פורמלי. שיתוף הפעולה בין המערכת הפורמלית והבלתי פורמלית היה נכון וטוב ואפשר ליצור קבוצות לימוד קטנות. ההדים מהפעילות היחודית היו טובים. נמשיך לעסוק בשאלות מי אנחנו, ומה אנחנו עד אשר נדייק את זהותנו כחלק מהקהילה אליה אנו שייכים.


ומה לפנינו? אנחנו מתחילים להתארגן ליריד "מעשים הטובים" שיתקיים בביה"ס בתאריך ב-4.3
בשעות 15:00-17:00. מטרת היריד לעשות מעשים טובים לאנשים סביבנו (טיפוח ושיפוץ מבנים לנזקקים, לשמח קשישים ועוד) ובנוסף- למכור מוצרים ע"י תחנות והפעלות לכלל קהילת בית ספר- הורים, ילדים, מורים ותלמידים. הכסף שיאסף ימסר כתרומה.
אנחנו צריכים אתכם, הורים יקרים, לעזור לכיתות של ילדכם ברעיונות, בעזרה להעמדת דוכן של הכיתות. אם יש לכם רעיון של תרומת מוצרים לטובת המכירה ממקום עבודתכם, אם יש לכם רעיונות שהתלמידים יכולים ליצור לטובת היריד וכל עזרה באשר היא תתקבל בשמחה.



שבוע טוב לכולנו


לילך.

יום דילמה

יום דילמה ברב תחומי עמק חרוד.

ב 28/1 התקיים יום דילמה כחלק מתכנית המארג בה אנו פועלים זו שנה שנייה. כל תלמידי ומורי ביה"ס התכנסו בקבוצות קטנות לדיון בנושאים שנבחרו על ידי הצוות החינוכי, בהתאמה לשכבת הגיל של התלמידים.

בשנתונים ז'-ח' עסקנו בדילמה של מצוינות מול שיוויון הזדמנויות מגדרי. בשנתונים ט'-י' עסקנו בדילמה של ייחודיות מול רב תרבותיות ובשנתונים יא'-יב' עסקנו בדילמה בונים חברה עם הפנים לעבר או עם הפנים לעתיד (עם דגש למסע לפולין).


מטרת יום הדילמה לייצר שיח מכבד בנושאים רלוונטיים לשכבת הגיל ולחברה בה אנו חיים.

ביום זה הצטרפו אלינו מדריכי החינוך הבלתי פורמלי לקחו חלק פעיל בהנחיית מעגלי השיח ותרמו לנו רבות מנסיונם, מחוויותיהם ומדעותיהם.

בתום יום זה, אנו חשים שהשיח היה יעיל, משמעותי ופורה. התלמידים השמיעו דעתם והקשיבו לחבריהם.

יום דילמות הרב תחומי עמק חורד

מפגש הורים/תלמידים/מורים

Big picture

מגמת היסטוריה בחצר כנרת

קבוצת הסטוריה הרחבה שנתון י"א, לקחה חלק בשיפוץ חצר כנרת המיתולוגית, בית היוצר של הקבוצה, הקיבוץ, מושב העובדים ועוד. בהמשך ראינו סרט על רחל המשוררת, שהיתה גם בוגרת חוות העלמות הצמודה לחצר. אח"כ פקדנו את בית הקברות ליד "הדקל שפל הצמרת", שם נחים מנוחת עולמים רחל המשוררת, ברל כצנלסון, נעמי שמר וחבריהם. המשכנו לאום ג'וני- שם נולדה התנועה הקיבוצית, וסיימנו בטנק של דגניה, ובסיפור הגבורה של עמק הירדן מלחמת העצמאות.
Big picture

הרצאה של אהרון זילברברג

אהרון זילברברג - אדם נמוך קומה מבחוץ וגבוה מבפנים. מרצה כבר 17 שנה כחלק מפרוייקט אתגרים.

בהרצאה הוא מספר לתלמידים על הקשיים/אתגרים והתמודדויות האישיות שלו בחיים בפתיחות רבה.

Big picture

סל תרבות - הופעה של קובי עוז

במסגרת סל תרבות צפו תלמידי ט-י"ב בהופעה של קובי אוז, געגועי – – טיול בעולמו התרבותי של קובי אוז ובתפיסתו המוזיקלית, מרגע היצירה ועד סיום השיר, מהשיר הראשון שנוצר בכיתה ב' ועד "מזמורי נבוכים" באלבום האחרון. עולם של דיאלוגים עם יוצרים מוזיקליים מתקופות שונות. קובי אוז מדגים, שר, מסביר את דרכו האמנותית ועונה לשאלות. הוא מתווה את הדרך אל הפיוט היהודי, המתחיל ברחוב הזית בשדרות ומסתיים במפגש מרגש עם קולו של סבא ניסים ז"ל. ניצוח והנחיה: קובי אוז; אקורדיון וקלידים: ג'וני קורן; גיטרה: רועי צעידי; מנדולינה, כינור, חצוצרה ועוד: אדם מדר.
Big picture

מפגשי שכנים ט'

מנווטים לעתיד טוב יותר בניווט משותף. אנרגיות טובות ושיתוף פעולה של צוות מורים והתלמידים מביה"ס שלנו ומביה"ס בעילבון. התלמידים התחלקו לקבוצות של 6 חניכים 3 מכל בית הספר לניווט משותף בצוותים והצטרכו לענות על שאלון אינטראקטיבי בשפה עברית וערבית על ידיעת הארץ והצומח בה.
תודה גדולה לשלו פלדמן שהוביל את הפעילות בשני בתי הספר.

לחצו לצפייה בתמונות

Big picture

נבחרת שנתון ט בנים בכדורסל

מתוך סיקור של אתר גלבוע מעיינות:

"אליפות כתות ט של מחוז צפון לבתי הספר יצאה אתמול (יום ג 28/1) לדרך!

ב-12 שנים האחרונות עמק חרוד הייתה 8 פעמים הזוכה באליפות זו.ב-4 שנים האחרונות עמק חרוד זכתה ברציפות. השנה זה המשמרת של שנתון 2005 שינסה לשמור על התואר אך הפעם המשימה תהיה מאתגרת מכולם כאשר נבחרות חזקות מאוד כמו ויצו נהלל ועמק החולה מחכות לעמק חרוד בדרך.

בסיבוב א עמק חרוד לא התקשתה וטיילה לשלב הבא לאחר ניצחון טכני על עפולה שלא הגיעה וניצחון על כדורי 68:22.

Big picture

save the date

Big picture
Big picture
Big picture
Big picture