COTTON CLUB

Anàlisi Pel·lícula

Fitxa tecnica de la pel·licula

Títol: Cotton Club


Any: 14 de decembre 1984

Director: Francis Ford Coppola

Director musical: John Barry

Actors Principals: [Richard Gere: Dixie Dwyer--Gregory Hines: Sandman Williams--Diane Lane: Vera Cicero--Lonette McKee: Lila Rose Oliver--Bob Hoskins: Owney MaddenJames --Remar: Dutch Schultz--Nicolas Cage: Vincent Dwyer--Allen Garfield: Abbadabba Berman--Fred Gwynne: Frenchy Demange--Gwen Verdon: Tish Dwyer--Lisa Jane Persky: Frances Flegenheimer--Maurice Hines: Clay Williams--Julian Beck: Sol Weinstein--Novella Nelson: Madame St. Clair--Laurence Fishburne: Bumpy Rhodes--Tom Waits: Irving Starck--Robert Earl Jones: Joe]

Activitats:

Pregunta 1.

  1. En quina ciutat passa l'acció? -En la ciutat de Manhattan
  2. En quins barris? - En els barris negres de Manhattan
  3. En quina època? - L'any 1920 (Durant la llei seca)

PREGUNTA 2.

Busca informació sobre la màfia.


  1. Què és?-És una societat secreta, que actua de manera organitzada a l'hora d'assassinar.
  2. Quan neix? -La Màfia neix a Sicília, a començaments del segle XIX,arriba als Estats Units una gran influencia fins als anys 80
  3. Encara existeix? -Avui dia es relaciona com a màfia a qualsevol grup que comet delictes organitzats.

PREGUNTA 3.

En una escena (minut 24) un dels personatges diu: “mantengamos a los judíos y negrosdonde se merecen y todo irá bien. És una clara referència al moment xenòfob que es vivia a Europa.


Què estava passant al vell continent? Comenta-ho

El racisme estava molt admès, i havia moltes persones que no acceptaven a d'altres que fossin d'altres cultures i també havia molt de tracte entre màfia i la llei.

PREGUNTA 4.

Busca informació sobre el claquè.


El claqué és una dansa originària dels Estats Units consistent en l'accentuació rítmica d'una peça musical bàsicament picant amb els peus a terra amb unes normes i gramàtica determinades.

Neix a meitat del segle XIX,Alguns ballarins de claqué són Bill Robinson, John W. bubbles, Fres astaired, etc...

Claqué Contaptoe en la casa encendida

PREGUNTA 5.

Aquesta es una part de la pel·lícula on es veu que tots els negres ballan en un bar, especialment per a negres, en el video es pot apresiar que per a ells ballar al bar es tota una rutina, i aquesta part de la pel·licula ens vol dir que en aquella época si eras negra només tenias llibertat de expressió sent negre, en un bar que no fos de gent blanca.

COTTON CLUB TAP ROUTINE

cotton club tap routine