MÚSICA A LA PRIMERA INFÀNCIA

1er ENCONTRE · "EL MUSICAL - BELLATERRA"

DISSABTE, 2 D'OCTUBRE DE 2021

ENCONTRE MÚSICA I PRIMERA INFÀNCIA

Us proposem un encontre al voltant de la Música i de la Primera Infància a partir de la mirada de quatre grans experts.

Veurem des de la neurociència com es desenvolupa l'escolta ja abans de néixer i que li passa físicament al cervell davant d'un estímul sonor.

També veurem com podem identificar i reconèixer diferents emocions, conductes o reaccions a l'aula i com utilitzar la música i les cançons per tal de potenciar un desenvolupament sa i equilibrat dels infants.

L'encontre està dividit en 1 xerrada-conferència, 3 tallers pràctics i 1 sessió de música en familia oberta a les famílies dels participants amb nadons fins a 3 anys i a altres famílies que s'inscriguin a la sessió.

Adreçat a mestres d’educació infantil i llar d’infants, mares, pares, agents socials … i totes aquelles persones interessades.

VOLS VENIR?

PROGRAMA:

9:30 Benvinguda als participants i entrega de material

9:45 a 11:00 Escolta, Creativitat i Llenguatge ja abans de néixer. Una mirada des de la neurociencia.

A càrrec de la Dra: Cori López Xammar

Dra. Cori López parlarà de com es va formant l'escolta i què passa físicament quan sentim una emoció. Quines parts concretes del cervell reaccionen a la música ja abans de néixer i durant la primera infància. Ens explicarà, amb tot el rigor científic però també d'una manera molt clara, quan apareix i com es va desenvolupant l’escolta, la creativitat i el llenguatge. Què passa i com reacciona el cervell en les primeres etapes de formació de l'infant.

Sens dubte serà una xerrada molt especial de la mà d'una gran divulgadora cièntifica amb moltíssima experiencia.


11:15 A 12:30 Taller 1 - Música i Emoció

A càrrec de Eugènia Arús

Exposarem, mostrarem i treballarem procediments i recursos per activar i identificar les diferents emocions a la primera infància. A través d'aquestes activitats prendre consciència de com la música i el moviment juguen un paper molt important en aquest procés.


12:45 A 14:00 Taller 2 - Les aventures de cada dia

A càrrec de Gemma Baños i Marta Canellas

En aquest taller presentarem un seguit de cançons per a infants de 0-3 anys que afavoreixen l'assoliment de rutines i el gaudi de fer cada activitat amb alegria i connexió amb les persones cuidadores. (Del projecte Cançons Menudes)


15:30 A 16:45 Taller 3 - Juguem?

A càrrec de Gemma Baños i Marta Canellas

En aquest taller presentarem un seguit de cançons que són alhora jocs de falda, jocs de mans, danses, etc. destinades a infants de 0-3 anys, per tal d'acompanyar el seu creixement a través del joc i d'activitats lúdiques. Donarem idees sobre com dur-les a terme de manera atractiva i creativa. (Del projecte Cançons menudes)


17:15 A 18:15 Música en família “Cançons menudes” (0-3 anys)

A càrrec de Gemma Baños i Marta Canellas


  • Els inscrits al curs poden venir com a observadors a la sessió de Música en Família.
  • Si voleu participar en la sessió amb el vostre fill, també ho podeu fer - 1 fill (que tingui entre 0 i 3 anys) per formador-. Si teniu més d’un fill heu de portar un altre acompanyant i aquest s'ha d'inscriure

PREUS

  • Tot l'encontre: 69 euros
  • 1 Taller o conferència: 20 euros
  • Música en familia: 10 euros (1 adult + 1 nen)


  • Els inscrits al curs poden venir com a observadors a la sessió de Música en Familia. Si voleu participar en la sessió amb el vostre fill, també ho podeu fer - 1 fill per formador-. Si teniu més d’un fill heu de portar un altre acompanyant i aquest s'ha d'inscriure i no ha de pagar


-Curs en línia en tràmit de Reconeixement per a Docents del Departament d'Ensenyament si t'apuntes a tot el dia ( i tens usuari XTEC). Hores: 10 hores.

-Curs presencial certificat per "El Musical - Centre d'Educació i Recerca" com a formació per a la innovació i la qualitat musical.
-Curs Bonificat per a empreses

-La factura del curs s'emet amb les dades de la inscripció. Si vols factura amb altres dades (Escola on treballes, Institució...) l'has d'indicar en el formulari d'inscripció. No es podran canviar les dades una vegada efectuat el pagament.


Cursos impartits a:

El Musical - Centre Autoritzat de Grau Professional de Música

c/ Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat - info@elmusical.cat

Informació sobre els docents, el centre i els materials del curs

EL MUSICAL

El Musical està situat a Bellaterra, al cor del Vallès Occidental, en un lloc privilegiat pel seu entorn verd i tranquil, molt ben comunicat amb els centres urbans de la zona.
Bellaterra pertany al municipi de Cerdanyola del Vallès i, a més d’estar tocant a la Universitat Autònoma de Barcelona, El Musical està al costat de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de Bellaterra.


*Il.lustracions: Subi (bellaterramúsica.com)