Romeinse bouw en kunstwerken

van Juup Foesenek en Bram Gommers

Colosseum

Het colosseum werd voltooid in 80 n.chr. En werd bebouwd in opdracht van vaspanius. Het type bouwwerk is een amfitheater en ligt dal tussen Oppius, Caelius. Je kunt zien dat het typisch romeins is aan de bogen die in het bouwwerk zijn gemaakt.


bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Colosseum

Aquaduct

Het Romeinse aquaduct dat in de eerste eeuw na Christus werd aangelegd en later werd uitgebreid tot brug. Het aquaduct bevind zich in de buurt van Nîmes en Uzès en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De opdracht gevers van dit aquaduct zijn de Romeinen. Het is typisch Romeins door de bogen.


bron: historiek.net/mooiste-bruggen-ter-wereld/17544/#.VqddHn3hDnB

Big image

Boog van Constantijn

De Boog van Constantijn werd voltooid in 325 v.Chr.. Het bouwwerk werd in opdracht van Constantijn de grote gebouwd. Hij staat in Triumphalis. Het type bouwwerk is een triomfboog. Je kunt zien dat het Romeins is aan de bogen.


bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Boog_van_Constantijn

Big image

Pantheon (Rome)

Het Pantheon staat op het Marsveld in Rome. Hij werd voltooid in 27 v.Chr. Het werd gebouwd in opdracht van Marcus Vipsanius Agrippa. Het type bouwerk is een tempel. Het werd herboud in 125 n.Chr.. Je kunt zien dat het Romeins is aan de zuilen.


bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pantheon_(Rome)

Big image

Theater van Pompeius

Het theater van Pompeius staat op het Marsveld. Het werd voltooid in 55 v.Chr. Het werd gebouwd in opdracht van Pompeius. Het type bouwwerk is een theater. En je kan zien dat het Romeins is door de bogen.


bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Theater_van_Pompeius

Big image

Tempel van Vespasnianus en Titus

De Tempel van Vespasnius en Titus was vroeger de Tempel van Vespasnius en Titus. Hij staat op het Forum Romanen. Hij werd voltooid in 80-90 v.Chr.. Het werd gebouwd van Titus en Domitianus. Het type bouwwerk is een tempel. Je kunt zien dat het typisch Romeins is aan de zuilen.


bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Tempel_van_Vespasianus_en_Titus

Big image

Thermen van Caracalla

De Thermen van Caracalla staan in Aventijn. Hij werd voltooid in 216 n.Chr.. Hij werd gebouwd in opdracht van Septiumius Severus en Caracalla. Het type bouwwerken zijn thermen. En het werd gesloten in 537 n.Chr.. Je kan zien dat het typisch romeins is aan de bogen in de constructie.


bron: www.bezienswaardighedenrome.com/de-thermen-van-caracalla/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Thermen_van_Caracalla

Big image

Theater van Marcellus

Het Theater van Marcellus staat op het Marsveld in Rome. Het werd voltooid in 12 v.Chr.. Het werd gebouwd in opdracht van Augustus. Het type bouwwerk is een theater. Je kan zien dat het typisch Romeins is aan de bogen.


bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Theater_van_Marcellus


www.aviewoncities.com/nl/theatervanmarcellus

Big image

Basilica Julia

De Basilica Julia staat op het forum Romanum. Het werd voltooid in 55 v.Chr.. Het werd werd gebouwd in opdracht van Julius Ceasar. Het type bouwwerk is een basilica. Je kunt zien dat het typisch Romeins is aan de zuilen en de bogen aan de buitenkant.


bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Basilica_Julia

Big image

Tempel van augustus

De tempel van Augustus staat in Forum Romanum. Hij werd voltooid in ongeveer 37 n.Chr. Het werd gebouwd in opdracht van Tiberius. Het type bouwwerk is een tempel. Hij werd herbouwd door Domitianus (in ongeveer 80 n.Chr) Je kan zien dat het een romeins is door de zuilen.