Hidroizolatii acoperis

Big image

Hidroizolatii acoperis lucrari profesionale, pentru cladiri

La o cladire, acoperisul necesita o atentie deosebita, deoarece este in direct contact cu factorii naturali si cu intemperiile. Pentru o buna functionalitate a sa si pentru a-si indeplini rolul de protectie a intregii constructii, acesta trebuie la randul lui protejat de actiunile factorilor cu care intra in contact. O asemenea protectie i-o confera si lucrarile de hidroizolatii acoperis. Cu ajutorul acestora, cladirea este la adapost de efectele negative ale umezelii favorizate de infiltrarile de apa.


Hidroizolatii acoperis, pentru suprafete necirculabile


Daca terasa unei cladiri are doar rolul de acoperis, deci este necirculabila, hidroizolatia se poate face simplu, folosind membrane bituminoase, care apoi sunt protejate cu nisip sau cu pietris, uneori cu ardezie sub forma de granule, care reprezinta si o protectie fata de razele ultraviolete. Lucrarile de acest gen se pot executa pentru acoperisurile blocurilor de locuit, la care pot fi facute si reabilitari, in cazul in care hidroizolatia a fost afectata de uzura.

Pot fi hidroizolate acoperisurile gen terasa, plate de tip mediteranean, dar si cele care sunt in panta.


Terasele circulabile, excelent loc de relaxare, prin lucrari de hidroizolatii acoperis


Daca terasa nu are doar rol de acoperis, ci se doreste transformarea ei intr-un spatiu de relaxare, confortabil si placut, atunci lucrarile de hidroizolatii acoperis cu Milucon.ro pot fi facute de asa natura incat sa ofere o buna protectie impotriva apelor de ploaie, dar sa aiba si un aspect estetic deosebit.

Pentru realizarea unei astfel de executii, se curata bine stratul suport din beton de toate urmele de murdarie, de var, vopsea sau de praf, dupa care se asterne amorsa bituminoasa peste care se aseaza o armatura. Dupa uscarea totala, se aplica membrana de izolatie, de obicei membrane bituminoase, cu ajutorul lampii cu flacara, prin sistemul de lipire la cald. Stratul de suprafata este de obicei alcatuit din gresie de exterior.


Materiale folosite la hidroizolatii acoperis


Materialele care se utilizeaza la acest gen de lucrari sunt de obicei membranele bituminoase, de tip multistrat, care sunt fabricate din bitum distilat, plus aditivi, care la randul lor pot fi plastomeri, adica polipropilena atactica, sau elastomeri, care au la baza cauciucul sintetic, de tip stiren – butadien – stiren. Acesta confera membranei anumite proprietati cum ar fi elasticitate si flexibilitate atunci cand temperaturile sunt foarte scazute. Pentru armatura se foloseste o plasa din fire de poliester sau din fibra de sticla. Folia termofuzabila, care inveleste membrana pe suprafata ei de lipire, se topeste la incalzirea cu flacara. Insa trebuie avut grija de a nu se depasi temperatura normala de topire a foliei, atunci cand este incalzita membrana, deoarece acest lucru poate duce la schimbari ale structurii materialului.

Alte materiale folosite la lucrari de hidroizolatii acoperis de pe www.milucon.ro sunt granulele de ardezie, care au rolul de a proteja stratul izolator de actiunile razelor ultraviolete, fiind folosit ca strat de finisaj, mai ales la terasele necirculabile, avand si un aspect placut.

Nisipul si talcul fac si ele parte din gama de materiale folosite la lucrari pentru preventia infiltrarii apei in structura unei constructii.