Catering opdracht

Rekenen

Een maaltijd voor medewerkers

Monique geeft zaterdag een mooie theater voorstelling. Voor deze voorstelling heeft ze acht mensen ingehuurd. Deze medewerkers verzorgen het licht, geluid, visagie, beveiliging en overige werkzaamheden.

De voorstelling is 's avonds maar iedereen moet 's middags al om 15:00 aanwezig zijn om de voorstelling goed voor te bereiden. Dat betekent ook dat alle acht medewerkers op locatie blijven eten. Om de kosten nog enigszins binnen de perken te houden besluit Monique om zelf de catering te verzorgen. Ze moet dus zorgen dat ze zaterdag avond voor 8 mensen eten op tafel heeft staan.

Opdracht

Vragen:

1. Hierboven staat een link naar de website van Albert Heijn. Kies een lekker recept uit de lijst mijn recepten.


2.Maak een rijtje met de ingrediënten die je nodig hebt en zet de prijs van deze ingrediënten erachter. Let op dat je voor 8 personen moet koken.


3. Tel de prijzen van alle ingrediënten op zonder een rekenmachine te gebruiken. Hoeveel kosten alle ingrediënten samen? Laat zien met een berekening.


4. Hoeveel geld ben je per persoon kwijt aan het eten? Laat zien met een berekening.


5. Monique heeft 100,- euro te besteden. Hoeveel geld houd ze nog over nadat ze het eten heeft betaald.


6. Van het geld wat ze nog over heeft besluit ze toetjes te kopen. Welke toetjes zou jij kiezen en hoeveel kosten deze toetjes samen?


7.Wat zou je voor je medewerkers kopen om te drinken. Hoeveel geld ben je hiervoor kwijt? Laat zien met een berekening.


8. Monique heeft dus 100,- euro meegenomen om boodschappen te doen. Hoeveel geld houdt ze over of komt ze tekort als ze alle boodschappen heeft betaald?

Bronnen/video's die je als extra uitleg kunt gebruiken!

Uitleg staartdeling Malelande
Kommagetallen optellen 1 - Optellen van twee kommagetallen
Staartdelingen met komma