Koffieautomaat

De beste koffieautomaat

Is koffie ongezond?

Het is met koffie net zoals met vetten, wijn en suiker. Er wordt veel over gediscussieerd. Hierover is het laatste woord nog niet gezegd. Wetenschappers vliegen elkaar regelmatig in de haren. Zo proberen ze verbanden te leggen over hart- en vaatziekten, slapeloosheid, kanker en koffie maar is tot op heden niet echt aangetoond. Positief is dat er steeds meer gunstige stoffen in koffie blijken te zitten. Zo zouden koffiedrinkers minder kans hebben op het krijgen van diabetes, dementie, alzheimer en ziekte van Parkinson. Is koffie een elixer voor het voorkomen van ouderdomskwalen. En iedereen praat erover bij de koffieautomaat.

Opwekken of verslavend?

Net als bier en wijn moet je koffie moet je leren drinken. De eerste kennismaking met een slok koffie kan vreselijk bitter zijn, maar doorzetten zorgt voor een nieuwe drinker, als is het met suiker en melk. Na verloop van tijd zijn de meeste mensen er dan ook behoorlijk afhankelijk van koffie, met als gevolg is de cafeïne verslavend. De voordelen zijn voor velen een geluk. Wakker blijven is vaak nodig voor vrachtwagenchauffeurs, dokter en verpleegkundigen met nachtdiensten, mensen in ploegendiensten waarbij wakker blijven noodzakelijk.

Overal beschikbaar

Het lastige voor ‘cafeïneverslaafden’ dat het in de vorm van koffie of thee overal verkrijgbaar is. Tijdens het werk, op café, de sportclub, bij de vereniging, op school in restaurants, maar ook in de benzinepomp. Kortom overal waar je in het dagelijks leven even een moment van rust of ontspanning hebt, daar vind je ook een koffieautomaat, koffiemachine. Al moet je het doen met een Nespresso, senseo of traditioneel koffiezetapparaat. Cafeïne is overal te verkrijgen en afkicken is niet eenvoudig. De reclames met George Clooney heeft ons aardig gepushed en geïndoctrineerd op een ‘geluksmomentje’ voor jezelf dat onder het genot van koffie en een bijbehorend koekje. Wat zou Nederland en België zijn zonder een snelle Jelle? Ga je naar een wegrestaurant of de Hema, dan krijg je koffie met appelgebak voor een bizar lage prijs aangeboden. Of je de allerbeste koffie drinkt is maar de vraag, zeker wanneer het instant koffie betreft. En met gewone koffie hoeven we het niet meer te stellen, want er zijn al veel koffievarianten zoals cappuccino of café latte macchiato. Het tussendoortje in de vorm van taart of cake is een commerciële uitvinding van de koekindustrie. Verkade is er groot mee geworden. Een mens heeft het nodig om maar niet te spreken over de diabeten en het aantal neemt alleen maar toe.

Populair drankje

De gemiddelde Nederlander en Belg drinkt 142 liter koffie per jaar, wat wordt verdeeld over een dagelijkse portie van 3 kopjes koffie. In de Scandinavische landen drinken ze nog meer gevolgd door de Oostenrijkers en de Zwitsers. Je zou eigenlijk verwachten de Italianen, maar die drinken vooral in de ochtend koffie. Van de Scandinaviërs kun je het nog enigszins begrijpen, zeker wanneer ze het donkere halfjaar in gaan. Ze moeten het lichaam en de geest toch ook wakker houden. Ketens als Starbucks proberen de Amerikanen ook verslaafd te maken als dealer van cafeïne.


Positieve gezondheidseffecten

Je zou misschien denken dat ik wat negatief ben aangelegd als het gaat om koffie. Zelf behoor ik ook tot de verslaafden, dus ik mag er iets van zeggen. Ik wil absoluut niet belerend overkomen en toch ook een positief iets zeggen in deze blog. Koffie bestaat uit honderden stoffen, waarvan de ene al beter is voor de gezondheid dan andere. Positieve invloeden van koffie en de bijbehorende cafeïne moeten we zoeken bij obesitas bestrijding, strijd tegen Alzheimer en Parkinson. Daarnaast voorkomt het ook het krijgen van bepaalde kankersoorten. Dus ja er is ook wat positiefs te melden over koffie. Het is nog altijd niet zo schadelijk als roken.

Meer informatie: http://www.koffieautomaat-bestellen.nl/