"La Invención de Hugo"

Join our yoga club, every Tuesday at 4!

Fitxa tècnica

Direcció: Martin Scorsese

Direcció artística: Dante Ferretti

Producció: Martín Scoresese

Johnny Deep

Tim Headington

Grahom Kiny

Christi Dembrowski

Charles Newirth

Emma Tilinger Koskoff

Guió: John Logan

Música: Howard Shore

So: John Midgley

Fotografia: Robert Richardson

Muntatge: Thelma Schoonmaker

Sinopsis de la pel·lícula

La pel·lícula tracta sobre un nen que es diu Hugo Cabret, ell perd al seu pare, en un accident i va a viure amb el seu oncle que s'encarrega del rellotge en una estació de tren. Hugo i el seu pare havien estat treballant en arreglar un autòmata, pel qual ell ha de robar peces per acabar la seva reparació. Hugo, un dia roba una peça d'una botiga de joguines a l'estació de tren, i el botiguer, en adonarsen, el castiga i li treu la llibreta on tenia totes les instruccions i materials necessaris per reparar l'autòmata. Hugo busca una manera de solucionar-ho. Una nena que viu amb el botiguer i la seva dona l'ajuda a recuperar la llibreta. Hugo comença a treballar per al senyor de la botiga per recuperar la seva llibreta. Però un dia ell i la seva amiga s'assabenten de qui és el botiguer que en realitat es Georges Melies. Segueix amb la reparació de l'autòmata, i el retrobament de Melies amb el seu trist passat, a l'haver perdut la seva fama. Hugo s'enfronta a diversos problemes durant la pel·lícula, com el seu oncle borratxo o un policia de l'estació que s'encarrega de portar nens orfes a l'orfenat. Finalment, George Melies es queda amb l'Hugo.

Referncies a la Historia del Cinema

En la pel·lícula podem observar dferents escenes on surten fragments que fan referència a la Història del Cinema.


Per exemple surt el personatge històric de George Meliès, pero qui és? Meliès va ser un dels principals impulsors del cinema, ja que de ben petit va ser completament atret pel teatre. Gràcies a l'herència del negoci del seu difunt pare, li va permetre guanyar diners i comprar un teatre on va fer de mag i il·lusionista.


Sense voler, un día va descobrir el cinematògraf, dels germans Lumière, va quedar maravellat, tant que va voler comprar, però els germans s'hi van negar rotundament ja que creien que era un invent científic i no tenia futur.


Meliès indignat va començar a treballar i a grabar les seves propies pel·lícules. Com que eren molt modernes per la seva époques i utilitzava técniques mai vistes, va tenir moltíssima fama. Va fer més de quatre-centes pel·lícules, el problema per ell va ser que va arribar la segona guerra mundial i la gent va canviar de gustos i Meliès es va declarar en bancarrota, va tancar el cinema i tot el material el va haver de vendre per guanyar-se la vida, aquí us deixo alguns dels films que han sobreviscut d'aquest gloriós artista:

Aquí tenim el Viatge a la lluna.

Viaje a la Luna -Pelicula Clásica 1902 de George Méliès HD medium
Els tresors del diable
LOS TESOROS DEL DIABLO George Méliès 1902
Un altre exemple de pel·lícula de Meliès, en aquest cas, "Le Locataire Diabolique"
Georges Meliés- Le Locataire Diabolique
Ara farem un parell de comparacions entre les pel·lícules antigues i escenes de de "La Invención de Hugo"
L'arrivée d'un train à La Ciotat (1895) - frères Lumière
Aquí veiem l'arribada del tren (L'arrivée d'un train à La Ciotat) de 1895, i a sota una imatge molt semblant però de la pel·lícula moderna.
Big image
Un altre exemple el tenim amb la famosa escena de L'home mosca.
El Hombre Mosca ... Escena del Reloj (Harold Lloyd)
I aquí sota tenim la imatge de la pel·lícula on podem observar que es molt semblant.
Big image

LA MÚSICA

L'autor de la música és Howard Shore. És un famós compositor i músic canadenc, que va formar part d'un grup, "Lighthouse" durant uns tres anys, on va composar lletres i cançons, va tocar diversos instruments i en alguns casos va fer de vocalista.


Va compondre alguns espectacles de màgia, o alguns programes de televisió, composar la banda sonora de pel·lícules com "El silencio de los corderos", "Señora Doubtfire", "Philadelphia"o "La habitación del pánico", on va rebre un globo d'or.


El seu gran èxit va ser compondre la banda sonora "El senyor dels anells", on va rebre un prestigiós Oscar, el seu primer.

Big image
La banda sonora composada per Howard dóna un ambient molt bo a la pel·lícula, perquè transmet diferents sentiments alhoracom la tristesa i l'esperança. Quan són un instrument com l'acordió més que el cantant ho fagi en francés, ens situa a la capital francesa.

VALORACIÓ

Penso que aquesta pel·lícula serveix per entendre moltíssimes coses sobre el món del cinema, i t'ho ensenya d'una forma molt divertida i sobretot emocionant. La pel·lícula en si penso que esta súper ben feta ja que d'ona imatges de París. També dóna un homenatge a artistes com George Meliès que ara ningú no sap qui és. S'ha de donar una important valoració positiva a la música ja que s'adapta molt bé amb cada escena de la pel·lícula.