Hass & Associates Online Reviews

India på randen av en Tech 'Gullrushet’

Big image

Hass & Associates Online Reviews: India på randen av en Tech 'Gullrushet’

Teknologi bransjens nye Bay Area hub kan være ganske langt fra San Francisco. Bengalbukta utvikler seg til å bli neste het oppstart markedet.


Dyktige Indian tech arbeidere--noen kunne få amerikanske arbeid visum - retur hjem fra USA eller forlate indiske divisjoner av amerikanske tech bedrifter, ivrig etter å bygge sine egne selskaper i India. Landet overgått Japan som verdens tredje største økonomi ved et viktig mål i år.


India er nå hjem til de fire byene med de fleste tech arbeiderne på LinkedIn, ifølge en bruker studie publisert i juni av karriere-fokusert sosiale nettverk. Bangalore, kjent som Silicon Valley of India - leder veien, etterfulgt av Pune Hyderabad og Chennai.


På femte plass er San Francisco Bay Area, hjem til opprinnelige Silicon Valley.


I fjor, trakk India i $ 1800000000 i venture finansiering, ifølge en fersk rapport fra Ernst & Young - tre ganger mer enn det brakte i i 2006. Venture kapitalister investert en anslått $1.26 milliarder i indiske selskaper i første halvår i år alene, ifølge oppstart industrien nettstedet ditt historie.


Det er fortsatt ikke lik Kina, som tiltrakk $ 3500000000 i 2013. Og USA fortsetter å trekke i gobs VC finansiering - $33 milliarder i fjor, ifølge E & Y. Men pek sterke tegn vekst for India, som mer og mer av landets 1,2 milliarder innbyggere flytter online. Omtrent en fjerdedel av befolkningen er nå koblet, Internett og Mobile Association of India. Landet er ventet å kjøre forbi USA som verdens nest største Internett-markedet denne måneden, handel gruppen sa i en siste utgivelse.


"Internett i India tok mer enn et tiår til å flytte fra 10 millioner til 100 millioner og tre år fra 100 til 200 millioner," sa Internett og Mobile foreningen i en uttalelse til den hinduistiske, en engelsk dagsavis. "Men det tok bare et år å flytte fra 200 til 300 millioner brukere. Internett er åpenbart mainstream i India i dag."


Samtidig, er Indias middelklassen økende. Om lag 50 millioner personer, eller 5 prosent av befolkningen, nå tjene middelklassen inntekter, ifølge E & Y. Som er ventet å vokse til 200 millioner innen 2020.


Internett-tilgang og en voksende middelklasse betyr flere indere er nå shopping online. "E-handel er lavt hengende frukt" fortalte Vivek Wadhwa, en indisk-amerikanske entreprenør og hyppige tech industri ekspert, The Huffington Post. "Det er der de største er."

Foreløpig genererer Indias e-handel markedet ca 2 milliarder dollar i omsetning per år. Det er liten sammenlignet med Kinas årlig Internett omsetning på ca $300 milliarder, eller $260 milliarder brukt i USA i fjor.


Men innen 2020 Indias online retail salg kunne nå $30 milliarder, ifølge Wall Street Journal.


Flipkart, en e-handel grunnlagt sju år siden i Bangalore, hevet $1 milliard i juli, gitt den største runden med finansiering noensinne til en indisk selskapet. Grunnlegger Sachin Bansal, som tidligere jobbet som senior software engineer på Amazon India, sa i juli som han skal vokse selskapet til en $100 milliarder behemoth i de neste fem årene.


I oktober, rival Snapdeal, en online markedsplass med hovedkontor i New Delhi, solgt en 627 millioner innsats til japanske business titan Masayoshi Son, administrerende direktør i media og telekom gigantiske SoftBank. Investeringen sparket av SoftBank er nylig annonserte planlegger å investere ca $10 milliarder i Indias e-handel industri over det neste tiåret.


Amerikanske tech giganter har tatt varsel. Forrige måned, Amazon konsernsjef Jeff Bezos prydet forsiden av GQ India - kan vanligvis forbeholdt Bollywood stjerner - etter en $2 milliarder investering i hans selskapets India operasjoner, annonsert en dag etter Flipkart's $1 milliard finansiering runde.


India har også et økende antall web startups. Grunnlagt av ledelseskonsultent New York-baserte Bain & Co., Zomato, en restaurant gjennomgang indeks ligner Yelp, trakk i $60 millioner i støtte forrige måned, bringe taksten sine totale til $660 millioner. Den populære chef sosiale nettverket Cucumbertown, medgrunnlegger av en tidligere ingeniør ved "Farmville" maker Zynga, lansert en ny funksjon kalt RecipeWriter i oktober i håp om å dominere Indias mat-blogging nisje. ZoomCar, en begynnende bil-deling av tjenesten målretting Indias travle byer, hevet $8 millioner i oktober i en finansiering runde ledet av Sequoia Capital, kraftig Silicon Valley-basert risikokapitalselskap.


«De neste tre årene, jeg ser en gull rush skjer, som du skal ha en haug med milliarder dollar selskaper. Så alle blir det, sier sa Wadhwa i India. "Det er hvordan venture kapitalister er--de er som haier. De forstand en dråpe blod og de er over den.


En ekspert bemerket at økonomiske krefter er ikke eneste spille i drivstoff oppstart scenen.


"Det er noe kulturelt skifte mellom generasjoner - gjeldende generasjon av ikke bare yngre mennesker, men 30-åringene og 40-åringer er mer villige til å ta risiko, sier Yossi Feinberg, professor i økonomi som hoder Stanford University's Ignite program, som for tre år har tillatt studenter i Bangalore å telecommute til forelesninger ved California.

"Det er denne ideen om suksess i India at du har en familie, en fast jobb, og nå folk er åpen for har erfaring med en oppstart der, selv om den ikke, det er en verdifull erfaring i jobbmarkedet."