Stop overbevissing

NO FISH, NO SEA

Wat is overbevissing?

De visserij heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. De netten zijn groter en worden aan elkaar gekoppeld tot kilometers lang. Satellieten en radars kunnen vis steeds makkelijker vinden. Vissers varen steeds verder de zee op. In gebieden waar lokale vissers al duizenden jaren op kleine schaal, vangen grote industriële visserijen de boel leeg.


Dit heeft geleidt tot een ernstige situatie: 80 % van de oceanen is overbevist. Dat betekent dat meer vis uit de zee wordt gehaald dan er bijkomt, waardoor vissoorten verdwijnen. Als we zo doorgaan zijn veel diersoorten halverwege deze eeuw helemaal uit onze oceanen verdwenen!

Bijvangst

Behalve de vis waar de vissers het op gemunt hebben, komen er ook veel andere zeedieren in de enorme netten terecht. Zo sterven er jaarlijks miljoenen haaien, zeeschildpadden en vogels als bijvangst.

STOP MET HET ETEN VAN VIS!

Je kan al helpen door het minder eten van vis. Informeer ook je familie, vrienden en kennissen. Dat een zorgt voor een groot verschil. Als veel mensen stoppen met het eten van vis zullen veel soorten vis blijven voortbestaan en dat allemaal dankzij jou!

Vragen

Heb je nog vragen? Stuur dan jouw vraag aan ons via de onderstaande adressen.