CIO Nieuwsbrief

ICT nieuwtjes, ontwikkelingen en tips voor docenten

Editie 1: December 2012

Dit is de eerste nieuwsbrief die het CIO team uitbrengt om je bij te praten over de ICT ontwikkelingen in en rond de collegezaal. We willen je op deze manier op de hoogte houden van de ICT ontwikkelingen op school en een handvat geven om didactische vraagstukken met behulp van ICT te beantwoorden.

Bos- en Natuurbeheer test QR codes in tuin

De studenten van de opleiding Bos- en Natuurbeheer (BNB) in Velp worden ondermeer getraind in soortenkennis van wilde planten. Die planten staan allemaal in de tuin van landgoed Larenstein. Om studenten te ondersteunen bij het leren van de soorten zet BNB de QR code in. Daarmee kunnen studenten snel een plant bookmarken en op een ander tijdstip bekijken/leren. CIO heeft voor BNB een nieuwe database ontworpen waarin alle plantensoorten met afbeelding en QR-code opgeslagen kunnen worden en met een druk op de knop geprint.

Big image

Eerste QMP toets in Leeuwarden een feit

Op 4 december is de eerste digitale toets met het toetsprogramma QMP (Questionmark Perception 4) afgenomen in Leeuwarden. Deze toets werd door docent Martijn Hoeke (Moleculaire Biologie) ontwikkeld en met ondersteuning van CIO gereed gemaakt voor afname. Als klap op de vuurpijl is het ook de eerste toets in Leeuwarden die onder de beveiligde examenpolicy is afgenomen.

Wist je dat CIO staat voor Coördinatiepunt ICT en Onderwijs?

EDUsupport Docentendag

Op dinsdag 11 december staat de Docentendag 2012 in het teken van "Inspiratie en Informatie". De sprekers zijn docenten die je zullen informeren en inspireren over ICT ontwikkelingen in het onderwijs en de vertaling naar de didactiek. Hoe kun je laboratoriumpractica ondersteunen met e-learningtools? Wat zijn de ervaringen met weblectures? Hoe activeer je lesmaterialen?

De dag wordt georganiseerd door Edusupport van Wageningen Ur en begint om 09:30u in het Impuls gebouw in Wageningen. Kijk voor het programma op www.docentendag.wur.nl

Het CIO team:

- Maarten van Etten (Velp)

- Koen Janssen (Wageningen)

- Wiebe Nijlunsing (Leeuwarden Coördinator)