England på försommaren

Chelsea flower show, Sissinghurst, Great Dixter etc.

Big image

Engelska trädgårdar när det blommar som vackrast....

och besök på "världens mest berömda trädgårdsmässa" i London. En gång i livet tror jag alla trädgårdsmänniskor skulle vilja åka till Chelsea flower show och mingla bland likasinnade människor från hela världen och upptäcka det senaste och 'det bästa inom trädgårdsmodet'. Det är sjätte gången som Trädgårdsturisten arrangerar den populära resan där vi under övriga tre dagar besöker de vackraste klassiska trädgårdarna söder om London. Det finns FYRA platser kvar på resan. Varför inte ta med en vän/syskon/förälder/partner... och skapa gemensamma minnen.


Resdatum: 23-26 maj-

4 heldagar - måndag morgon till torsdag kväll.


Vi besöker det 'perfekta' Sissinghurst där man vårdar minnet av det kreativa paret författaren Vita Sackville-West och maken Harold Nicholson. Här finns massor! av inspiration att få, av färger, design, 'siktlinjer', häckar - och hur man kan kombinerar växter på ett vackert sätt. För att inte tala om trädgårdsrummet med Vitas gammaldags rosor. Vi besöker också det lite knasiga tudorhuset och trädgården på 'Great Dixter' som är ett rikblommande 'charmtroll'. Trädgården ligger mot en dal med ängar som de vårdar ömt och här finns också en plantskola med bra växtmateriel. Totalt besöker vi 5-6 trädgårdar under 3 dagar och färdas mestadels genom Kent och Sussex's landskap i vår buss. Vi bor på ett boutique-hotell i pittoreska Rye med gator av kullersten. På resan äter vi självklart gott på restaurang och s k 'gastro-pubar'. Möjlighet för dem som vill att prova lokala öl-sorter / cider. Man behöver inte vara 'trädgårdsfantast' för att följa med på den här resan. Det blir gott och vackert, en resa med guldkant.Vi bor på två hotell; 'boutique-hotellet' George in Rye**** (i 2 nätter) i charmiga staden Rye, och sedan en övernattning i en fd herrgård 'a georgian countryhouse' närmare London som heter Brandshatch Place & Spa ****. Båda hotellen är bekväma och snygga och har god eller mycket god standard.


Resans pris: 11700:- för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 2400:-.

Du får 500:- rabatt nu på ditt pris om du bokar dubbelrum och tar med en vän. Uppge det när du bokar.


Flyg ingår inte*. Det gör resan mer flexibel, du kan stanna kvar eller resa till London tidigare. Du kan själv välja flygbolag och framförallt; det blir billigare än att Trädgårdsturisten bokar gruppbiljetter på förhand! Just nu (13/4) kostar ex. en flygbiljett tur och retur Sthlm/Arlanda --London/Gatwick med Norwegian airlines 996:-. Göteborg-London/Gatwick 511:- Det är mycket prisvärt. Sök via momondo.se för alla flygbolag - och bästa pris och klockslag från valfri flygplats eller direkt på Norwegian.


För ett detaljerat program, klicka här, så kommer du till intresseanmälan. Kryssa Chelsea...klassiska så får du programmet på mail.


Hälsar Ann Larås, ciceron och researrangör

Om du har några frågor om det här programmet, mejla mig i första hand på:

kontakt@tradgardsturisten.se eller skicka sms till 070-3008942, så ringer jag upp.

Några av trädgårdarna vi besöker

Kontaktuppgifter Trädgårdsturisten

Hemsida: www.tradgardsturisten.se

Blogg: Den passionerade trädgårdsturisten

Bilden är tagen framför en vertikal vägg på Sloane Square i London.