Malú

cantant

Biografía

María Lucía Sánchez, pertanyent a una de les famílies més importants de l'àmbit musical nacional i internacional, la família "De Lucía", va néixer del 15 de març de 1982 a Madrid. Li deien Malú des de molt petita perquè la seva tia va dir que María Lucía era un nom massa llarg per a una cosa tan petita. La seva carrera musical va començar amb 15 anys, quan en una festa a casa es va posar a cantar i el productor Jesús Yanes sorprès pel talent de Malú, va decidir presentar-la a la casa discogràfica Pep 's Records.

Després d'això es va començar a gravar el seu primer disc entre els mesos de gener i febrer de 1998. El disc es va titular "Aprenent", amb gran ajuda per part del genial Alejandro Sanz. Es van vendre 400.000 còpies i es va mantenir en la llista oficial de vendes de AFYVE durant 28 setmanes, a més en els premis Amic atorgats per la SGAE l'any 1998, Malú va obtenir el premi a la millor artista revelació, i també va estar nominada al guardó de Millor artista femenina.

En una entrevista va afirmar que malgrat ser filla de Pepe de Lucía i neboda de Paco de Lucía, no ha volgut aprofitar-se d'això: "Al principi potser tinguis més contactes. Així i tot, jo mai he volgut utilitzar aquest cognom, sobretot per respecte cap a ells i perquè no volia otorgármelo a mi mateixa. "

Després del seu primer àlbum va venir una important gira per Espanya i Llatinoamèrica i un contracte amb Walt Disney Records per interpretar el tema central "Reflex", de la pel·lícula infantil "Mulan".

Després de "Aprenent" va venir, el 1999, "Canviaràs", un disc en què, segons ella, la diferència essencial era la veu. L'àlbum va entrar directament al número tretze de la llista AFYVE i en tan sols deu dies havia venut cent mil exemplars. Posteriorment va participar en l'enregistrament del disc "Tatuatge" al costat de Marta Sánchez, Ana Belén i Víctor Manuel ... etc.

A mitjan 2001, i després d'un canvi de discogràfica (Malú signatura amb Sony) s'edita el seu tercer treball "Aquesta Vegada", un disc per al qual posa tota la carn a la graella. Per a aquest àlbum es deixa seduir pel seu padrí Alejandro Sanz i es va a gravar fins a Miami. El disc és produït per Estéfano, que també col·labora en quatre temes, en els Midnight Blue Studios i per René Toledo a Criteria / Hit Factory. La masterització va a càrrec de Vlado Meller en els estudis de Sony Music de Nova York.

Aquest treball va comptar amb èxits com "Sense Tu Tot Camina Mal" o "Tota" i va vendre prop de les 300.000 còpies a tot Espanya.

Després de l'exitós "Aquesta Vegada", Malú es va veure immersa en una gira tant per Espanya com per Amèrica, i després d'això es va llançar de ple en el seu quart disc, titulat "Una altra Pell", i llançat al mercat Espanyol el 30 de juny de 2003. En aquest treball (gravat entre Miami i Mèxic), Malú afirma que és el seu disc més personal a causa de la selecció de temes per part seva. A més, aquest disc s'endinsa cap a nous sons per donar-li a Malú altra faceta diferent i desencasillarla de les seves balades punyents, encara que aquestes segueixen estant presents en el seu disc.

Pocs mesos després de llançar "Una altra Pell" al mercat, Malú va començar a donar una sèrie de "pistes" en algunes entrevistes radiofòniques sobre una suposada "sorpresa" que guardava per aquí. Finalment, aquesta sorpresa va resultar ser l'enregistrament del seu cinquè disc en directo.Y així va ser. La nit del 3 de febrer de 2004 i en la sala Pachá de Madrid, Malú gravava "Per una vegada" al costat d'uns convidats de luxe (David de Maria, Antonio Orozco, Alejandro Sanz i el seu pare Pepe de Lucía).

El disc va sortir a la venda el 19 d'abril juntament amb un DVD que incloïa l'actuació d'aquella nit, vídeos, fotografies i extres. Tot un luxe per als seguidors de Malú.
El 31 d'octubre es posa a la venda el seu sisè àlbum d'estudi. "Si Estic Boja" és el primer single compost per David Santisteban, Gemma Gallardo i Pablo Pinilla.
Produït per Mauri Stern (ex component de Magneto) i Graeme Pleeth és un àlbum

diferent a la cursa de Malú més acústic, més intens, més nu. Ha estat gravat a Madrid i Londres amb una involucració total de Malú, en tots els processos del disc, des de la selecció de cançons a la producció.
"Desafiament" arrenca passional amb "Si Estic Boja" i es tanca amb "A Una altra part", una balada composta pel seu germà José de Lucía que se sosté en la guitarra flamenca de Juan Manuel Cañizares.
Malú ha conquistat al seu públic a base de talent, bones cançons i un raig de veu que sorprèn i que no té res a envejar a altres artistes internacionals. En els seus discos afegeix cert gust de flamenc fent de cada llançament una experiència única i especial.
Big image
Malú - Blanco Y Negro
Malú - Me Fui