The Cotton Club

ANÀLASI PEL·LÍCULA ~Laura Cobos~

FITXA TÈCNICA DE LA PEL·LÍCULA

Títol: Cotton Club
Any: 1984
Director: Richard Sylbert
Director musical: John Barry
Actors principals: Richard Gere, Gregory Hines, Diane Lane,
Lonette McKee, Bob Hoskins, Nicolas Cage, James Remar.

PREGUNTA 1.

  • En quina ciutat passa l'acció? A Nova York
  • En quins barris? A Harlem
  • En quina època? Als anys 20

PREGUNTA 2.

Informació sobre la màfia:


-Està formada per diferents famílies, sense cap connexió de parentiu les unes amb les altres, i que normalment es reparteixen les activitats il·legals i les zones on operen, encara que els seus interessos no sempre són independents, sinó que poden enfrontar-se. Dins de cada família se segueix una estructura jeràrquica piramidal, amb un cap suprem anomenat Capofamiglia.


Amb el pas del temps el terme s'ha generalitzat fins als punt que avui en dia s'empra per a designar qualsevol grup que dugui a terme activitats il·legals.  • Què és? És una colla de gent familiar que es dedica a fer coses il·legals.
  • Quan neix? A començaments del segle XX va arribar als Estats Units.
  • Encara existeix? Sí.

PREGUNTA 3.

-En una escena un dels personatges diu: "mantengamos a los judíos y negros donde se merecen y todo irá bien".: És una clara referència al moment xenòfob que es vivia a Europa.  • Què estava passant al vell continent? Comenta-ho: Estava apunt de començar la primera Guerra Mundial

PREGUNTA 4.

Busca informació sobre el claquè: El claqué és una dansa originària dels Estats Units consistent en l'accentuació rítmica d'una peça musical bàsicament picant de peus a terra. Els claquetistes han de dur claquetes de ferro a la sola de les sabates, una al taló i l'altra a la zona dels dits, i el terra ha de ser de fusta. L'objectiu primordial del claqué és musical perquè fa d'instrument de percussió.
Happy Tap Dance #TAPPY - Pharrell Williams

PREGUNTA 5. SINOPSI ARGUMENTAL

A mi, especialment aquesta pel·lícula m'agrada molt. Per l'argument que tracta del ball de claqué, d'un músic que toca la trompeta i la trama que s'hi porten els traficants i la trama de l'amor entre els protagonistes. També és interessant a l'època el que feien amb els negres, que si eren bons en la música i en el ball els contractaven a llocs de luxe. Els actors molt bons i la veritat, amb els anys que porta la pel·lícula és molt entretinguda.
COTTON CLUB TRAILER!!!.flv