A e dini se!

!!!!!!!!

Trupi mund të mbahet gjallë, por pa tru një person nuk mund të jetë i plotë!

Këtu janë disa fakte interesante dhe të pazakonta në lidhje me trurin.

1. Truri nuk ndjen dhimbje, edhe pse dërgon sinjale të dhimbjes.

2. Truri ka nevoja të mëdha të oksigjenit, ai kërkon 20 për qind të oksigjenit dhe kalorive edhe pse përbën vetëm dy për qind të peshës totale të trupit.

3. 80% e trurit është ujë gjë që do të thotë se duhet të keni kujdes nga dehidratimi!

Edhe pse lëndimi i syrit dhemb, shumë shpejt shërohet!

Për më tepër, gërvishtjet kurohen në më pak se 48 orë! Por nëse dhimbja është e padurueshme, menjëherë duhet të kontaktoni mjekun, sepse ajo mund të tregojë një infeksion i cili mund edhe të çojë në verbëri. Prandaj, duhet të keni shumë kujdes dhe të reagoni me kohë.

5 Kafshët më të quditshme në botë!

1.Aye-aye,
2.Ujku me jelë ,
3.Oktopodi Grimpote,
4.Urithi i zhveshur,
5.Dugong.