Verkopers niet frustreren!

stimuleren en ondersteunen met leads

Plaag ze niet met administratie

De beste verkopers moet je niet gaan vervelen met administratie, waardoor zij kostbare salestijd verspillen. Ze moeten bij de klant zitten of in ieder geval met de klant bezig zijn. Daarom is het verstandig om ze te voorzien van gekwalificeerde leads. Elke lead kan een nieuwe klant zijn. Uitbesteden van leadgeneratie is in!


Verkopers zetten uw organisatie op de kaart. Op jacht naar nieuwe klanten zorgen ze voor de nieuwe business. Veel account managers hebben het idee dat zij dat zijn, maar doorgaans beheren ze klanten die door de verkopers zijn aangebracht. Daarom worden account managers vaak de boeren van het salesteam genoemd. Dit vinden ze niet leuk, want ook zij willen als jager worden gezien. De verkoper heeft klant binnengebracht en de account manager zorgt voor het onderhouden van de relatie. Hierdoor zal hij wel eens een order scoren, maar dit kon hij of zij niet doen, als de verkoper niet had gescoord in het verleden. Door de automatisering van administratieve processen is het voor verkopers vervelend dat ook zij moeten administreren. Bedrijven als Sales Force maken hiervoor mooie applicaties voor degene die als sales manager wil meten. Maar het administreren blijft een straf. Overigens is een nog een grote markt te bereiken voor kleinere organisaties met een kleiner salesteam. Een online applicatie en bijbehorende Apps kunnen daar nog een gat in de markt invullen. De licentie moet vooral maandelijks worden afgerekend in de huidige economische tijd.

Frustratie van de verkoper
De verkoper ontvangt graag gekwalificeerde leads, zodat zijn of haar tijd optimaal kan worden benut. Want als je op de weg zit, dan heb je veel last van files en als je dan de baan op gaat, dan moet elke afspraak leiden tot business. Dat is nu eenmaal de droom van de verkoper, zeker omdat de meeste een basissalaris krijgen en commissie. Om gekwalificeerde leads te krijgen besteden steeds meer bedrijven de leadgeneratie uit. Hierbij willen ze de leads exclusief ontvangen. Dit zorgt ervoor dat de scoringskansen van de verkopers extreem omhoog gaan. Een voorbeeld van dit soort leadgeneratie is het bedrijf Virgoleads. In diverse Europese landen is deze organisatie actief en groeit autonoom. Zo goed dat zelfs concurrenten leads wensen in te kopen bij Virgoleads.


Leadgeneratie volgens Doktor Franz