Despre VACANTA

Ponturi pentru prima vacanta in strainatate

Daca vizitezi pentru prima data o tara noua, cu siguranta vei avea un soc cultural mai mare sau mai mic. Pentru a preveni posibile neintelegeri, cat si pentru a te adapta cat mai rapid culturii locale, este important sa iei in considerare ponturile pe care le voi enumera in continuare. Astfel, veti pleca de la premisele unei vacante intr-adevar reusite. Eu am ales vara aceasta sa-mi petrec concediul pe litoralul romanesc deoarece am gasit oferte de cazare foarte avantajoase pe www.EforieSudCazare.ro, insa ma astept sa am parte si de o minivacanta in strainatate. De aici mi-a venit si ideea unui ghid de ponturi pentru calatori internationali incepatori. Iata ce a iesit:


1.) Fiti flexibili. Aceasta este cea mai buna si poate unica modalitate de a te adapta la o noua cultura.

2.) Cere ajutorul daca ai nevoie, chiar daca o vei face in limbajul semnelor sau prin mima.

3.) Ia la tine cartonase cu cele mai importante fraze scrise in limba locala. S-ar putea dovedi foarte important mai ales daca mergeti in China si sunteti vegetarian.

4.) Nu va fie teama sa spuneti in mod respectuos "Nu", atunci cand situatia o impune.

5.) Daca seful unui sat va ofera vin din orez la ora zece dimineata, dupa ce ati facut o plimbare matinala pentru a alunga spiritele negative pe care le purtati cu voi, nu va fie teama sa spuneti "Da".

6.) Vorbiti cu localnicii. Fiti prietenos. Este incredibil cate lucruri veti invata.

7.) Faceti cat mai multe lucruri specifice zonei. De exemplu incercati mancarea acelor locuri, folositi transportul local si cazati-va la localnici.

8.) Zambiti, zambiti, zambiti si radeti des - astfel veti intalni o multime de oameni si va veti face noi prieteni.

9.) In fiecare zi faceti ceva de care va era frica si care va impinge barierele propriului confort mai departe de fiecare data.

10.) Impartasiti si amestecati-va printre ceilalti calatori. Astfel, veti avea sentimentul ca va aflati printre prieteni intodeauna.

11.) Celebrati obiceiurile locale si festivalurile cu cultura locala intr-o maniera traditionala.

12.) Invatati despre religia oamenilor de pe meleagurile respective. Nu trebuie neaparat sa credeti in ceva noi, doar sa intelegeti. Mai mult decat atat, este posibil ca aceasta experienta sa arunce o noua lumina asupra propriilor credinte.

13.) Nu te baza pe tehnologie pentru a te descurca prin imprejurimi pentru ca cel mai probabil te vei rataci atunci cand aplicatia cu harta se va strica.

14.) Calatoreste pentru mai mult timp in mai putine locuri.

15.) Nu-ti fie teama sa iei fiecare zi asa cum este, cu planuri limitate.

16.) Pazeste-ti pasaportul cu pretul vietii.

17.) Ia-ti asigurare de calatorie. Nu este deloc sexy, insa nici sa te trezesti ca trebuie sa platesti mii de dolari nu este.

18.) Daca vei fi jefuit sau se va intampla ceva rau, nu lasa asta sa te demoralizeze. Atata timp cat esti in siguranta si bine, treci peste si continua sa te simti bine.

19.) Nu-ti fie teama sa-ti consumi bugetul pe experientele alea de care poti avea parte numai o singura data in viata.

20.) Daca nu iti place, schimba directia.

21.) Fii pregatit sa ai parte de un soc cultural atunci cand te intorci acasa, pentru ca intreaga calatorie te poate da peste cap.


Big image