Cazare

Alternative de Cazare Ieftina

Exista o alternativa foarte avantajoasa intre variantele couchsurfing si inchirierea unei camere la hotel. Aceasta este inchirierea unei camere sau a casei cuiva la destinatie. Poti inchiria o camera in casa cuiva sau chiar intreaga casa, atata timp cat respectivii sunt plecati de acasa. Vei plati un anumit pret pentru camera respectiva, insa in general pretul este mult mai scazut decat la hotel. Vei putea cunoaste gazdele si vei primi niste sfaturi de la cineva din interior despre destinatia respectiva, insa vei avea parte de mult mai multa intimitate decat in cazul couchsurfing-ului. Daca esti nou in ceea ce priveste couchsurfingul si nu stii daca ti se potriveste, aceasta modalitate te va ajuta sa ii mult mai bine pregatit si informat despre posibilitatile de a calatori prin couchsurfing. De asemenea, eu inainte de a pleca intr-o vacanta, ma documentez serios si asupra atractiilor si obiectivelor turistice din zona respectiva. In acest sens, www.turist-info.net este un grozav punct de plecare atunci cand sunt in perioada in care decid unde sa plec.


Motive pentru care sa mergi la hotel


Couchsurfing-ul este o experienta grozava. Iti permite sa intalnesti oameni noi si sa stai pe gratis in casele lor pe timpul calatoriei. In orice caz, exista cateva motive pentru care mai degraba ai prefera sa platesti factura la hotel. Printre aceste motive se numara:

  • Nu este nimic ciudat la hotel. Couchsurfingul poate fi ciudat daca nu te intelegi bine cu gazdele tale sau daca pur si simplu ai o personalitate diferita de a lor;
  • Vei avea parte de intimitate. Nu va trebui sa fii nevoit dupa o zi lunga in care ai vizitat o multime de lucruri sa vii acasa si sa fii nevoit sa faci conversatie cu cineva cu care nu doresti
  • Este usor diferit. Couchsurfingul este considerat a fi sigur, dar iti asumi riscuri atunci cand stai in casa unor straini. Riscul legat de siguranta ta este mai redus daca stai intr-un hotel bun.

  • Multe au aceleasi beneficii. Avantajul couchsurfing-ului este acela ca gazda ta iti poate spune ce poti vedea in oras, insa si persoana care se afla la receptia unui hotel iti poate spune acelasi lucru.


Cine sunt cei carora le place couchsurfingul?

Couchsurfingul nu este potrivit pentru oricine. S-ar putea sa nu iti placa aceasta modalitate de a calatori daca:

- preferi intimitatea atunci cand calatoresti. Nivelul de intimitate de care te poti bucura in casa cuiva variaza de la gazda la gazda. In unele cazuri, vei dormi intr-o sufragerie, sau vei imparti o camera cu cineva, caz in care nu vei avea niciun fel de intimitate. In alte cazuri, gazda ta iti poate pune la dispozitie un spatiu privat si mult timp pe care il poti petrece de capul tau.

- iti place confortul unei case. Din nou, acest lucru variaza dintr-o locatie in alta. Unele gazde ofera camere incredibile. Alte dati, pur si simplu vei fi nevoit sa dormi pe canapea. Daca iti plac hotelurile cu Spa de 5 stele, atunci probabil ca nu vei gasi prea curand o gazda pe gustul tau.

- iti place atmosfera familiara. Parte din atmosfera couchsurfing este faptul ca niciodata nu vei sti la ce sa te astepti din partea gazdei tale sau a experientei in sine. In orice caz, acest lucru nu se potriveste chiar oricui. Daca iti place sa stai in hoteluri familiare unde stii exact la ce sa te astepti, atunci couchsurfingul nu este exact ceea ce iti trebuie tie.Big image