Месец Септември в "Калей"

Представяме Ви поредната доза вдъхновяващи събития.

Big image
ЗАПИШИ СЕ

kaleiseminari@gmail.com

Децата - "Аз и моето семейство"

Децата е седмият тренинг от поредицата "Аз и моето семейство".

Започнахме с майката, работихме с бащата, продължихме с братята и сестрите, преживяхме и опознахме себе си чрез партньора, получихме благословия и засилихме личната си енергия чрез среща с нашите баби и нашите дядовци, а сега е време да отправим поглед напред в бъдещето - поглед към нашите деца.


Независимо дали имате деца или това е нещо, което ви предстои, независимо дали децата ви са пораснали или още са в зората на живота си, този тренинг ще повдигне завесата на бъдещето и ще ви свърже по уникален начин с енергията на "плода", който сте призвани да дарите на Живота.


Водещи: Биляна Вутова – психолог и дипломиран констелатор;
Милена Милева – специалист по „Семейна астрология”, автор на подхода „Аугуста Монада”.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.

Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 06.09 (неделя)

Час: 11:00ч. – 16:00ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена: 25 лв.

*Нека всеки желаещ при регистрация изпрати дата, година, час и място на раждане.

"Вдишай - издишай" - дихателна практика за релакс

"Животът се измерва не с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!" Чували сте тази сентенция, нали? А искате ли да опитате да я опровергаете?


Дишането присъства почти незабележимо в нашето ежедневие, макар и то да е от витално значение. Често пренебрегваме себе си, а какво остава да се концентрираме върху начина, по който дишаме. Всъщност това, което не осъзнават много хора е, че променяйки качеството си на дишане - ние променяме и себе си и повлияваме благоприятно върху нашия организъм.


С всяко издишване се освобождаваме от токсините, а с всяко вдишване приемаме частица живот. Хармоничното дишане освобождава тялото ни и съвсем логично - ни успокоява. В днешното забързано ежедневие, може би често чувате репликата "Успокой се! Дишай!" А колко често сте се вслушвали в нея?


Център "Калей" Ви дава възможност да промените начина си на дишане, да се освободите от негативизма или просто да релаксирате след дългия работен ден!


Предлагаме Ви комбинация от дихателни техники и упражнения, а ключовите думи на дейността са: "отпускане, разтоварване, изхвърляне на напрежението.


Готови ли сте да опитате?


Водещ: Биляна Вутова – психолог, дипломиран констелатор и сертифициран специалист по себеинтегриращо дишане и други дихателни практики.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 10.09 (четвъртък).

Час: 19:00ч. – 20:30ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена: 20лв.

ЗАПИШИ СЕ

kaleiseminari@gmail.com

Big image

Фамилни и системни констелации

На дванадесети септември (събота) ще се проведе поредното ателие по фамилни и системни констелации. Участието в него ще Ви позволи да „пренаредите” вътрешния и външния си свят, да хармонизарате отношенията си с околните, да намерите решение за всякакъв вид трудности, които срещате в ежедневието си.
За повече информация последвайте линка: http://bit.ly/1DP84X2.

Водещ: Биляна Вутова – психолог и дипломиран констелатор.

Дата: 12.09 (събота).

Час: 10:00ч. - 15:00ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена за посещение: 20лв.

Цена за индивидуална работа: 120лв.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8.

ЗАПИШИ СЕ

kaleiseminari@gmail.com

"В хармония с природата" - Арт релакс

Слънчевите дни на лятото вече си отиват, за да отстъпят място на обагрената с цветове есен. Затова и ние от център "Калей" сме Ви подготвили Арт релакс, посветен на сезона, озаглавен: "В хармония с природата - творчество с цветовете на есента". Преходът между различните сезони и влизането в работен ритъм са две нелеки задачи, с които ще успеете да се справите, ако посветите няколко часа на подготвената от нас творческа дейност. В този Арт релакс търсим връзка с природата, за да терапевтираме себе си и да потърсим освобождаване от стреса, напрежението и тревогите. Психологическата ни задача е свързана с намиране на покой, вътрешен баланс и хармония.


Водещ: Маргарита Соколова - художник.

Дата: 16.09. (сряда).

Час: 19:00ч. - 20:30ч.


Цена за посещение: 15 лева - възрастен; 9 лева - дете.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.

Място на провеждане: Офисът ни на бул. "П. К. Яворов" 22.

ЗАПИШИ СЕ

kaleiseminari@gmail.com

Есенно равноденствие - Екскурзия: Траянови врата


На 20.09. (неделя) Ви каним на едно пътешествие сред природата по случай Есенното равноденствие. В тези специални моменти от годината се сливаме с природата и нейната красота. Този път ще го направим на Траянови врата. Ще затаим дъх пред красотата на прородата, ще се слеем с духа на спокойствието и хармонията, които ще тържествуват по време на есенното равноденствие, ще направим специален ритуал и ще бъдем заедно!


Ако искате да споделите този ден с нас Ви молим да:


1. Потвърдите участието си в Екскурзията НАЙ–КЪСНО до 14.09.2015г. Можете да направите това по телефон, чрез имейл или през бутона "Запиши се", който виждате отдолу. Ако желаете да вземете приятели със себе си, моля да потвърдите и тяхното присъствие, като ни изпратите техните имена.

2. В потвърждението, моля отбележете дали ще пътувате с лек автомобил или без такъв.

3. Екскурзията ще бъде в района на Траянови врата. Вземете си УДОБНИ обувки и ТОПЛИ дрехи. Вярно, че е лято, нo: "Лете дрешка не е тежка." :)

4. СБОРЕН ПУНКТ – ЦДР „Калей”; кв. Лозенец, бул. „Пейо К. Яворов”№22, ЧАС: 07:30ч. Моля, ако се наложи да се забавите да ни уведомите, като ни се обадите на: (02) 868 52 89.

5. ОБЯД – Приканваме ви да вземете нещо малко за обяд, което всички ще можем да споделим на обща трапеза сред природата!

6. ВХОД –Добро настроение! Тези, от вас, които са без кола, да предвидят малък разход за гориво при заемане на всички места в автомобила. Той ще бъде даден на шофьорите след обратното ни пристигане в София.


7. Можете да си подготвите ножици, ножчета, торбички, защото сме сигурни, че планината ще ни приветства с добре дошли и ще ни дари билки, плодове, лековити треви и други дарове!


8. Времетраене: Тръгване 07:30ч.- 08:00 ч. от София (ЦДР „Калей”). Очакван час на пристигане в София – 16:00ч.

ЗАПИШИ СЕ

kaleiseminari@gmail.com

Big image

"Реализирай себе си" - трансформативно дишане

Реализация? Не се ли стремим всички към нея? Разбира се, всеки по своему. Понякога единственото нещо, което може да донесе промяната в нашия живот е смяна на перспективата. Приветстваме Ви да опитате да погледнете на своята реализация през очите на "Калей" - чрез нашето предложение за перспектива. Кое е то? Дишането.


Дейността започва с кратко въведение в дихателната практика и поставянето на темата за съответното занятие (тази седмица това е реализацията). Следва кратка релаксация и отпускане и същинската част - работа върху темата и намерението, което предварително си е създал всеки от участниците. За финал - нова доза дихателни техники за релакс и обсъждане на работата и изводите от нея.


Какво представлява трансформативното дишане?

Още наричано: "осъзнато дишане" - както подсказва и името му това е процес на трансформация, в следствие на работа с подсъзнателните структури на личността. По простично казано, трансформативното дишане спомага за "изплуването" на подсъзнателни проблеми на повърхността. Това осигурява възможност за разрешаването им на съзнателно ниво. При отдаденост на работата и постоянство, крайният резултат е приемане на живота с всички негови положителни страни и изместване на фокуса от отрицателното към себеутвърждаващото и извисяващото.


Как? Трансформативното дишане трябва да се преживее и както много други неща в живота, не може да бъде описано с едно изречение.


Приветстваме Ви да опитате!


Каква е разликата между дихателните практики за релакс и трансформативното дишане на "Калей"?

При кратките ни срещи, посветени на трансформативното дишане, вие можете не просто да релаксирате и се отърсите от ежедневните проблеми, а напротив - да се изправите срещу някой от тях и да опитате да намерите начин за неговото разрешаване.


Водещи: Биляна Вутова – психолог, дипломиран констелатор и сертифициран специалист по себеинтегриращо дишане и други дихателни практики.


Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 24.09. (четвъртък).


Час: 19:00ч. – 20:30ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена:
20лв.

ЗАПИШИ СЕ

kaleiseminari@gmail.com

Самотата - "Аз и моите страхове"

Страхът като мотивация. "Не се страхувайте от страховете си, превърнете ги в ресурс" - това е слоганът на занятията от цикъла "Аз и моите страхове".
Страховете се превръщат в проблем, в момента, в които те блокират предприемането на действия, а не когато принуждават човек да осъществи дадено поведение.


"Аз и моите страхове" е цикъл от ателиета, в който се прилага методът "Фамилни и системни констелации". Всеки път, в рамките на дейността, ще бъде поставяна тема за работа. Участниците, заявили желание да работят за себе си, ще се изправят срещу нещата, от които най-много се боят, за да се преборят с тях и да намерят заслужено спокойствие и комфорт. Този месец тема на ателието е страхът от самотата.


Целите на нашата работа в рамките на тези срещи е да бъде премахната неприятната практика на "страхов блокаж" и фобиите, които ни дърпат назад - да бъдат превърнати в част от нашите мотиватори за действие!


Присъединете се към нас, за да се изправите срещу своите страхове, за да ги преживеете, разберете и трансформирате. Не се бойте от страха - вижте колко пъти го използвахме в тази публикация. Представете си какво би било Вие да го използвате, за да промените своя живот!


Водещ: Биляна Вутова – психолог и дипломиран констелатор.

Записване: Чрез имейл, телефонно обаждане или чрез бутона "Запиши се", който виждате под публикацията.


Място на провеждане: Офисът ни на ул. "Яворец" 8


Дата: 27.09. (неделя).

Час: 10:00ч. – 16:00ч. (Напомняме Ви, че посоченият краен час е ориентировъчен).

Цена: 25лв.

ЗАПИШИ СЕ

kaleiseminari@gmail.com