Freddy's Road to Sufficiency

the manual

The beginning

Freddy zit in de laatste klas op de school Gruwelleren. Freddy lijkt alles te hebben, behalve een goede werkhouding en de motivatie om aan school te werken. Hij is veel drukker bezig met gamen en muziek luisteren.


Freddy's Engelse docent mevr. Aliena wil dat hij beter zijn best gaat doen zodat hij voor zijn studie slaagt. Helaas voor Freddy komt mevr. Aliena van een andre planeet en zij besluit om haar superkrachten op Freddy uit te oefenen... Mevr. Aliena verandert Freddy zijn wereld in een Engelstalige planeet.


Om zijn wereld weer te krijgen zoals het was moet Freddy missies uitvoeren. Hij komt in allerlei situaties terecht waar hij een "SUFFICIENT" op moet scoren.


Help Freddy on his quest in this all new and exciting game called


- Freddy's Road to Sufficiency -

Hoe werkt het?

Algemeen

Het spel start op de plattegrond genaamd 'MAP'. Op deze plattegrond kun je zowel alle beschikbare als behaalde levels zien staan. Je kunt een behaalde level herkennen aan de stempel 'SUFFICIENT'. Staat deze er nog niet? Dan moet de level nog gespeeld worden. Elke level staat voor een niveau aan Engels. De eerste level begint op beginnersniveau A1/A2. Dit niveau gaat langzaamaan omhoog naarmate de opdrachten en levels worden gehaald. In deze versie zijn een totaal van 3 levels beschikbaar. Level 3 biedt opdrachten aan van A2/B1.


MAP

Zodra je op de MAP terecht komt, verschijnt er rechts onder een textbalk in beeld. In deze balk wordt je in het Engels verteld wat je moet doen, zoals waar je op moet klikken. Door op het juiste object te klikken ga je naar de volgende level.


Level

Elke level bestaat uit twee tot drie opdrachten. Dit zijn gevarieerde opdrachten. Er zitten Hidden Object scenes in waar je je vocabulaire kunt trainen, maar er zitten ook schrijf opdrachten in. Hoe verder je komt, des te meer je zelf moet gaan uitvoeren.


Opdracht

Elke opdracht begint met het weergeven van een task. In deze task staat heel duidelijk beschreven wat de bedoeling is van de opdracht, wat je moet doen. Ook geeft het vaak al wat bruikbare theorie, bijvoorbeeld over grammatica. Lees de gegeven informatie altijd goed door voordat je aan de opdracht begint.


Het spel is zo opgezet dat je alleen met voldoende score naar de volgende level kunt. Kun je niet meer verder? Dat kan! Noteer bij welke opdracht je bent gekomen, en wat er niet helemaal aan lukt. Hier kun je nu informatie over opzoeken zodat je de volgende keer verder kunt.


Wat ons nog rest te zeggen is:


"Doe je best, maar vooral... HAVE FUN!"