Producerende natuur en co

Wij leveren voordelen in de vorm van producten of energie.

medicijnen&gezondheid

Een van de specialiteiten van ons bedrijf is het produceren van medicijnen. Bijna elk geneesmiddel heeft zijn oorsprong in de natuur. Wij garanderen u een oplossig voor bijna elke ziekte. Natuurlijk kan je ook in een laboratorium experimenteren met medicijnen, maar het alternatief dat wij u bieden is veel goedkoper en betrouwbaarder. Ruim een derde van de geneesmiddelen (in Nederland) tegen bijvoorbeeld kanker zijn van natuurlijke oorsprong. De planten die wij u te bieden hebben genezen niet alleen, als u ze regelmatig eet, vermindert ook de kans op een heleboel ziektes!

Het is algemeen bekend dat veel groenten&fruit eten gezond voor je is, en je niet zonder kan.

voedsel

Als u voedsel nodig heeft kan u bij ons terecht. Wij leveren u vis, vlees, groenten, fruit ...Al deze resultaten zijn het resultaat van voedselproducerende ecosytemen. Bijen, wespen en andere insectensoorten zijn van groot belang voor ons omdat ze gewassen bestuiven. En dat is toch één van de belangrijkste fase omdat bijna heel de voedsel productie hier van af hangt. Voedsel wordt door ons geproduceerd in agro-ecosystemen maar we gebruiken ook oppervlaktewatersystemen en bossen. De voorziening uit bossen wordt heel vaak onderschat maar wij gebruiken dat ook. Voorbeeld een bos geeft leefruimte aan planten en dieren, produceert hout, filtert de lucht, zuivert het water, legt koolstof vast en de mens kan er

wandelen, fietsen ….


grondstoffen

Wij geven jullie graag grondstoffen voor de bouw zoals hout en klei maar ook voor textiel zoals katoen en wol. En we geven ook grondstoffen voor de industrie zoals ertsen of om er energie uit te kunnen halen, voorbeeld uit de biomassa of uit fossiele brandstoffen.

drinkwater

Ons bedrijf heeft ook een belangrijke rol de watercyclus. We halen onze grote voorraden water uit meren en rivieren.w ij hebben een invloed op de hoeveelheid water dat een gebied kan verlaten en ook de mate waarin het water in de bodem wordt gezuiverd. Bos- en duinbodem hebben door hun filterende werking een zeer belangrijke rol in het leveren van drinkwater.

bio-energie

Wij leveren u ook veel energie, als u weet hoe het te gebruiken. Per dag leveren wij bijvoorbeeld zo’n 12.2 biljoen watt/uur zonne energie. Wij leveren vele verschillende soorten energie, voor elk wat wils. Wij hebben onder andere zonne-, wind-, hydro-elektrice en geogethermische energie, nog vele anderen. Deze energie kunt u opvangen dankzij windturbines, zonnepanelen, zonneboilers, stuwdammen.. etc. en vrij gebruiken zoals u dat wilt.


warmte en koude opslag

De aarde is zeer handig, u kunt haar zelfs gebruiken als opslag! Hierbij kan u de bodem gebruiken om warmte of koude op te slaan in de bodem.

Deze techniek wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen en/of af te koelen. In de zomer gebruikt men het koude water in de bodem om het huis af te koelen, waarna het warme water wordt opgeslagen in de bodem. In de winter kan dit warme water gebruikt worden om het huis te verwarmen.


decoratieve bronnen

Wij gebruiken dierlijke en plantaardige producten zoals huiden, schelpen, bloemen, stenen …. en hele planten worden in de architectuur en als versiring gebruikt. Zoals velen onder jullie zullen jullie wel beslist allemaal een bloem in jullie tuin hebben of binnen op de tafel.