Uključite se kao volonter!

Volontiranje u poludnevnom boravku "Legosi u centru"

LEGOSI U CENTRU

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već treću godinu provodi projekt „Legosi u centru – poludnevni boravak za djecu s problemima u ponašanju“ koji sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih. U tretman poludnevnog boravka uključuje se 12 korisnika koji svakodnevno dolaze u jutarnju ili poslijepodnevnu smjenu gdje im je dostupna pomoć odgajateljica i volontera u učenju i ispunjavanju školskih obaveza te brojne grupne aktivnosti kao što su socijalizacijsko-komunikacijske radionice, sportske aktivnosti, rad na računalu, društvene igre, kreativne radionice i posjeti kulturnim i zabavnim sadržajima. Na taj način djeci i mladima je ispunjeno slobodno vrijeme na organiziran način te ih se potiče i podržava u ponašanju koje je društveno prihvatljivo kako bi se što uspješnije socijalizirali i unaprijedili odnose sa članovima obitelji, vršnjacima, nastavnicima i drugim osobama u njihovoj zajednici.

Svaki volonter donosi nešto novo!

Volonteri obogaćuju rad poludnevnog boravka i svake godine smo u potrazi za novim volonterima jer nam je potrebna svkodnevna i kontinuirana pomoć volontera različitih usmjerenja. S obzirom da su u poludnevnom boravku zaposlene samo dvije odgajateljice, psihologinja i socijalna pedagoginja, u organizaciji rada poludnevnog boravka potrebna je pomoć volontera kako bi se korisnicima poludnevnog boravka osigurala individualna pomoć u učenju te kako bi odgajateljice dobile dodatnu pomoć u provođenju svih planiranih aktivnosti.


Centar za nestalu i zlostavljanu djecu ima razvijen volonterski program pa se volonteri mogu, osim u poludnevni boravak, uključiti u brojne projekte usmjerene na zaštitu djece koje Centar provodi kao što su provođenje socijalizacijsko-komunikacijskih radionica u školama i domovima za djecu, edukacijskih radionica, mentorski program „Postali smo legosi, postani i ti“, izradu promidžbenih i edukacijskih materijala te razne promotivne aktivnosti. Volonteri na taj način stječu iskustvo kako bi bili konkurentniji na tržištu rada, doprinose razvoju lokalne zajednice i unaprijeđuju kvalitetu života djece i mladih koji koriste usluge Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i poludnevnog boravka „Legosi u centru“.

Poludnevni boravak LEGOSI U CENTRU

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu CNZD


www.cnzd.org

Grupna edukacija volontera za rad u poludnevnom boravku

Tuesday, Feb. 21st, 5-7pm

Osijek, strossmayerova 1/I

Edukacija za volontere poludnevnog boravka „Legosi u centru“ na temu rad s djecom i mladima s problemima u ponašanju provode odgajateljice poludnevnog boravka.

Teme edukacije:

- volonterski program CNZD-a (volonterski ugovor, potvrda, profesionalni razvoj)

- rad s djecom i mladima s problemima u ponašanju kroz poludnevni boravak

- korištenje online alata u svrhu međusobne koordinacije
Zainteresirani volonteri nas također mogu lajkati na Facebooku te se učlaniti u našu grupu "Volonteri CNZD" kako bi redovno dobivali obavijesti vezane uz poludnevni i uz Centar općenito! Također, na našoj web stranici www.legosi.org ćemo objavljivati novosti, obavijesti, fotografije i zanimljivosti iz poludnevnog boravka.