Keigoed Vilt

met viltdocent Jacquelien van Eerden

17 april 2015

In atelier Fiberfusing maak je in deze workshop van 1 dag van diverse wolsoorten – een vulwol en een kaardvlies - een solide kei. Ervaring voor deze workshop is niet vereist, maar je moet wel beschikken over spierkracht en uithoudingsvermogen.

In de 2e workshop gaan we vachtvilten, 2 kleintjes voor over een krukje of als zitkussen of een grotere voor op de bank of vloer. De workshops zijn los van elkaar te boeken.


Haar workshopopbrengst gaat naar het goede doel 'Life Begins' in Zambia, nog een reden om mee te doen!

wat gaan we doen

17 april 2015 solide kei of vachtdekje of deken


Solide Kei: een dag lang lekker met je handen bezig zijn met heeeeeeel veel wol en zeep. Je bepaalt vooraf je eigen kei-kleur en de kleur van de steenaders. Ook de vorm bepaal je zelf. In totaal gaat de kei zo'n 3 kg wegen en de afmetingen zijn uiteindelijk ong. 40x40 cm. Je gaat naar huis met een stevig gevilte kei, dat prachtig is als decoratie en tevens te gebruiken is als kussen of poef. Wij verzorgen een materialenpakket, zodat we zeker weten dat je over de juiste geschikte viltwol beschikt. Met deze techniek zijn ook andere uitwerkingen mogelijk.


Vachtvilten: vanuit de ruwe vacht wordt er een groot kleed of twee kleinere kleedjes gevilt. Ook hier duiken we met de handen in de wol om al masserend en rollend tot een mooi resultaat te komen.


Aan jou de keuze!

Wie is Jacquelien van Eerden

Het werken met ruige schapenwol en zachte merinowol biedt Jacquelien oneindig veel mogelijkheden om iets moois te maken voor haar winkel Goedvilt. De opbrengst hiervan gaat volledig naar LIFE BEGINS in Zambia, een projekt in een van de armste gebieden van Livingstone. Begin 2012 heeft ze daar 6 weken gewerkt en meegeholpen aan het opzetten van een babyfeeding programma. Nu is ze intensief betrokken bij de voortgang van het project. Ook met het geven van workshops ondersteunt zij haar project.

opmerking

Alle workshops worden gegeven in het Nederland en/of Engels. De uitgebreide lunches bestaan uit zelfgemaakte salades, een warm bijgerecht uit eigen keuken en ambachtelijk gebakken brood


Registratie Atelier Fiberfusing

Stuur een email voor meer informatie over prijzen, accomodatie, navigatie, registratie en betalingsvoorwaarden. Klasgrootte is beperkt, wacht niet te lang met aanmelden.