documentaire 'Microbirth'

Inspirerende avond door Geboorte-Wijzer Nijmegen

Van de makers van de indrukwekkende documentaire 'Freedom for Birth'

"Microbirth" is de nieuwe documentaire van Toni Harman en Alex Wakeford van ONE WORLD BIRTH, waarin op een unieke manier naar geboorte gekeken wordt: door de lens van een microscoop.


De film draait om het feit dat medische interventies bij de geboorte risico’s meebrengen voor de gezondheid van het kind op lange termijn en de consequenties die dit heeft voor de toekomst van de mensheid als geheel.


De manier waarop geboorte plaatsvindt is in de afgelopen 30 jaar enorm veranderd. Een aantal vooraanstaande wetenschappers waarschuwt dat deze veranderingen ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van onze kinderen.


Microbirth gaat met name over de ontwikkeling van een natuurlijk microbioom bij baby's (collectie micro-organismen in en op het lichaam) en de relatie die dit heeft met de ontwikkeling van een gezond immuunsysteem.

De film nodigt uit tot een dialoog over de wijze waarop wij baby's bij de geboorte direct in contact kunnen brengen met de meest ideale omstandigheden zodat hun microbioom zich naar behoren kan ontwikkelen.


Na afloop van de film is er de gelegenheid om na te praten over dit onderwerp en elkaar te ontmoeten.


Alex Wakeford:

“The World Health Organization has stated non- communicable disease has reached epidemic levels. Leading economists have predicted that, by the year 2030, the cost of treating this epidemic could bankrupt global healthcare systems.

Governments are extremely concerned about the repercussions of antibiotic resistance and the effect this level of disease could have upon social and economic stability on a global scale. What is not even on their agenda, however, is the possible effect of mode of birth.”

Hoe ziet de avond eruit?

19:45 uur: Binnenkomst. Gelegenheid om koffie of thee te halen*

20:00 uur: Start in zaal B.14

20:15 uur: Vertoning Microbirth

21:15 uur: Ruimte voor gesprek en ontmoeten! Gelegenheid om iets te drinken*

22:30 uur: afsluiting van de avond


*consumpties zijn voor eigen rekening / in het horecagedeelte van de Klif

Geboorte-Wijzer Nijmegen

Geboorte-Wijzer Nijmegen is een netwerkgroep voor mensen die werken met (a.s) ouders en jonge kinderen van 0-4 jaar
-De werkzaamheden vinden in (de omgeving van) Nijmegen plaats
Visie:
Geboorte-Wijzer beoogt dat (a.s.) ouders bewuste keuzes kunnen maken aangaande zwangerschap, bevalling, voeding, zorg en opvoeding. Hierbij gaan we uit van:
- het recht op zelfbeschikking
- de eigen wijsheid van ieder mens
- het belang van zo volledig mogelijke informatie