Een beperking en kinderwens?

weet waar je aan begint.

voor je aan kinderen wilt beginnen moet je goed na gaan of het verstandig is en haalbaar om het kind gezond op te voeden.

ga is gesprek met je begeleider, ouders, en partner.

door het er veel over te hebben word er meer duidelijk over of het wel verstandig is.

anticonceptie middelen

Waarom anticonceptie?

als je nog niet helemaal zeker bent of je kinderen wilt maar wel de liefde wilt bedrijven gebruik je anticonceptie middelen.hier onder een paar voorbeelden wat je kunt gebruiken als anticonceptie.

waar moet je aan denken bij kinderen?

kinderen hebben veel aandacht nodig bij hun opvoeding zeker de eerst paar jaren heb je het druk met opvoeden. bij kinderen komt meer kijken als alleen maar 3 keer per dag eten geven en tussen door wat drinken. de rest van de opvoeding blijf je het druk hebben met kinderen naar school brengen en thuis de aandacht en liefde geven die zo nodig hebben.


er zijn verschillende instellingen die je helpen bij het opvoeden van kinderen. en een grote opstap geven zodat je het na verloop van tijd het zelf kunt. de raad van kinderbescherming blijft wel altijd mee kijken hoe het gaat met jou kind als het blijkt dat het niet goed gaat kunnen zij in het ergste geval het kind uit huis plaatsen.

Weet ik waarvoor ik kies?

instelling die hulp bieden

ASVZ

ASVZ wil dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig, betekenisvol leven leiden. Kinderwens en ouderschap moeten daarbij bespreekbaar zijn.

MEE

MEE ondersteunt mensen met een beperking zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Wij helpen onze cliënten (weer) grip op hun leven te krijgen. Onder andere door het versterken van de eigen kracht en het vergroten van de zelfredzaamheid.
Denk goed na voordat je aan kinderen begint, het is een deel van je leven