Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 5è B

22-02-2013

Dimecres de cendra

El dimecres de cendra vam cremar a sa majestat el rei carnestoltes.

Va ser emocionant veure com es cremava el carnestoltes.

Hi havien nens que es van quedar una mica tristos perquè s'acabaven les festes i d'altres que no i que s'ho van passar d'allò més bé mirant com cremava ell i els nostres desitjos i mals comportaments.

Èxit a matemàtiques


El dimecres ens van donar la nota de mates de l'examen de fraccions, sembla que ens ha quedat prou clar ja que molts de nosaltres vam treure entre un 9 i 10 i quasi tota la classe no va baixar d'un set. Carlos va estar content de tots nosaltres, menys per dos o tres.


Foto Alguns drets reservats per jimmiehomeschoolmom


Derbi a 5è B


Avui s'ha disputat un partit molt emocionant, era el derbi de la classe. S'enfrontaven els Màquines VS Dracs de Plata. Han guanyat els Dracs de plata 0-1 amb un gol del Iván quan a un sac de banda la Sofia la va passar al Iván i ho va marcar ajustant-la molt bé al pal.

Els màquines també van jugar molt bé i als Dracs de Plata li va costar molt guanyar. Cal destacar que Fernando, el mestre d'Educació Física, ens ha felicitat per l'esportivitat i l'esforç dels jugadors dels dos equips.


El cos humà


A Medi estem treballant un tema nou que es diu: El cos humà.
Hem començat fent una petita presentació del que sabíem sobre el cos humà, una vegada feta el Carlos ens ha demanat unes correccions.

Ara comença el treball en grup, hem dividit la classe en sis fent un joc, cada grup té tres o quatre membres. Cada grup té un aparell del cos.

Durant la primera sessió, abans de començar, hem parlat sobre les passes a fer i de quines parts o tasques ens tocaran fer, us deixem un resum:


  1. Recerca d'informació (entre tots)
  2. Imatge interactiva amb informació general fent servir thinglink (individual)
  3. Docs amb malalties comuns (individual)
  4. Docs amb consells per la cura de l'aparell (individual)
  5. Fer una maqueta amb materials reutilitzats (en grup)
  6. Exposar el nostre treball (en grup)


Ara toca treballar, ja us ensenyarem el resultat.


foto Alguns drets reservats per n0cturbulous

Una nova eina Thinglink

Thinglink és una aplicació on fas servir una imatge, desprès pots posar vídeos, informació, enllaços, fotos,... enllaçades a aquesta imatge amb punts o icones transformant una imatge en una interactiva. Tindrà molta més informació i serà molt més interessant.

Aquesta pàgina la utilitzarem molt en el tema que estem treballant del cos humà.

El Carlos ens va ensenyar com es feia. I ara ens toca a nosaltres.

Pop-Ups un nou projecte de llengua i plàstica

Hem començat a fer una historia, perquè vam veure llibres de pop-up i ens ha agradat. Vam veure vídeos a YouTube de com es feien i ens va semblar que ho podríem intentar. La Sara, la Núria i el Carlos van portar alguns llibres per veure mostres.

Dimecres vam començar a escriure la nostra historia i el Carlos va demanar fer un storyboard, es una especie de còmic de la nostra creació, hem de fer un llibre entre 5 i 10 escenes, de moment han sortit diferents temes: contes, endevinalles, acudits, poemes,...

Ja us explicarem com surten. Us deixem un vídeo dels què vam veure.

Como Hacer un POP UP -tutorial11UMM.mp4