Tete Montoliu

Vicenç Montoliu i Massana ( 1933 - 1997)

La vida de Vicenç Montoliu i Massana

(28 de març de 1933 - 24 d'agost de 1997), durant tot aquest temps, el gran pianista de jazz català, va fer un recital espectacular de música, tot hi haver nascut cec, dominava el piano com si hagués nascut amb ell.

La Biografia del Tete Montoliu

El que esta a la foto amb en Montoliu és el mestre en l'era Hard Bop, el vibrafonista Bobby Hutcherson.

-Els seus inicis

Nascut cec a l'Eixample, únic fill de Vicenç Montoliu i Àngela Massana, tota una admiradora del jazz, va ser la pròpia Àngela qui va ficar al Tete a la música de piano, va passar per una escola privada per cecs, on va tindre dos professors Enric Mas i més tard a Petri Palou, a qui ell sempre va considerar la seva mestre.

Va estudiar tot seguit al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on va tindre els seus primers companys de jazz.

En les seves primeres sessions al Hot Club de Barcelona on va conèixer al llegendari saxofonista de jazz Don Byas malgrat això va ser el vibrafonista Lionel Hampton qui el va ficar de dins al món del jazz, va ser l'inici d'un recital de músiques tocades per unes mans cegues del senyor Tete Montoliu.

La cançó amb lletra, de...

Joan Manuel Serrat i Tete Montoliu - Concert d'un temps d'un país, Paraules D'amor...

Joan Manuel Serrat i Tete Montoliu - Paraules d'amor
Big image

Premis..

De les moltes distincions que va rebre podem destacar el Premi Nacional de Música, la Creu de Sant Jordi, la Medalla al Mèrit de l'Ajuntament de Barcelona i un honor que valorava molt: la insígnia d'or i brillants del Barça, la seva segona passió després del jazz...