Thirteen reasons why

Jay Asher

personages

Hannah Baker -> Aardig meisje, heeft zelfmoord gepleegd, loop snel van stapel , gepeste meid.

Clay -> Verlegen jongen , slachtoffer van Hannah, snel een schuldgevoel hebben .

Hannah pesters-> gemeent , roddelaars , ...

Korte inhoud

Het gaat over Hanna Baker die zelfmoord heeft gepleegd, Al haar verhalen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd zet ze op een cassette. Clay vind op een dag een doos met deze cassetten er in. Hij gaat te weten komen waarom ze zelfmoord heeft gepleegd en hoe en door wie.

De auteur

Jay Asher is de schrijver van dit boek, hij is geboren op 30 september 1975. Hij is een Amerikaan . Zijn boek werd in engels geschreven in 2007.

2 boeken , samenvating

Er bestaan 2 verschillende boeken , maar ze hebben alle twee de zelfde verhaal .Het gaat over dat Clay een jonge in Hannah's klas een doos cassetten vind voor zijn voordeur. Er zijn zeven cassettes die vertellen hoe Hannah Baker zelfmoord heeft gepleegd en waarom .

Filmpje

Er bestaan er ook films van zelfs met de bekendste actrices zoals Selena Gomez.
Thirteen Reasons Why Trailer [Fanmade]

Pesten (eigen mening)

We zien wat pesten allemaal kan doen , zoals we in de film hebben gezien kan het zelf leiden tot zelfmoord. Pesten is voor niemand leuk, je moet weten pesters gaan altijd kritiek op je hebben wat je ook doet , maar dat wil niet zeggen dat je anders bent dan de anderen. De pesters worden meestal eerst gepest en omdat ze zich rot voelen gaan ze dat doen bij anderen. Enkele tips : Praat er over, weet dat het niet jouw schuld iets , maak een anonieme blog zodat je daar alles kan vertellen wat op je lever ligt... .
reclamefilmpje | pestweb

Eigen mening boek

Ik vond het een mooi , boeiende boek. Ik zou graag eens de film zien. Ik zou het boek zeker jullie aanraden , want de meeste boeken beginnen saai maar deze boek begint vanaf het begin spannend te worden. Ik hou niet van lezen ,deze boek zou ik kopen omdat het zo mooi is .