Sólo ante el peligro

High noon

Fitxa tècnica

Direcció: Fred Zinnemann
Producció: Stanley Kramer Productions
Guió:
Carl Foreman
Música:
Dimitri Tiomkin
Fotografia:
Floyd Crosby
Muntatges:
Elmo Williams
País:
Estados Unidos
Duració:
85 min
Data d'estrena:
07/07/1952
Gènere:
Western, Drama__Personatges__

Sinopsi


El xèrif Will Kane, en el dia del seu casament amb Amy Fowler, s'assabenta que un bandit, al qual va empresonar fa anys, ha estat posat en llibertat.
Miller i els seus conpinches van cap al poble del xèrif a la recerca de venjança.
Els minuts van passant i el xèrif s'adona que tothom el deixa de costat i ell es veu com el mateix títol diu; sol davant el perill________Sólo ante el peligro________

Rellotge, el instrument en el qual tot gira al seu voltant en aquest clàssic cinematogràfic. Durant tota la pel·lícula sents propiament com les agulles del rellotge s'et venen a sobre.
Aquest maravellos mític dins del western fa que ens endinsem tant que ens podem posar a la pell d'en Kane el xèrif que sent com el perill l'envolta i tothom el deix de costat, quan ets un espectador d'aquesta pel·lícula pots arribar a ser les propies nines dels ulls del protagoinista sentin la soletat a sobre teu .
La banda sonora juga un paper clau en l'obra, fa que et capbossis a l'interior de la propia palla del graner cuan en kane es queda sol davant del perill on els seus enemics es converteix en els teus propis adversaris.
És tota una obra d'art on els plans están fets a la perfecció, on la calitat d'imatge és exquisita i els personatges són molt propers i fan posarte en la situació amb els cinc sentits.