Environments + Props

Kinga Dlugosz MM1C

Environments & Props

Wat zijn de environment en props nou eigenlijk?

Environment is de omgeving en de props zijn de benodigdheden die je nodig hebt in een spel.

Stapenplan

Stap 1: Hoe gebruik je props

Props moeten wat toevoegen aan de actie of ze moeten wat vertellen over de personage. Bijvoorbeel, Als een personage rond loopt met een bloedige slagzwaard en chainmail, kan het meteen worden aangenomen dat de actie plaatsvindt ergens in het verleden en meer dan waarschijnlijk ergens in het midden van de donkere Middeleeuwen.En dit alles wordt bereikt met een personage het hoeft niet gezegd te worden. Door de spullen krijg je een beeld van het verhaal.

Props die er niet bij horen moeten er ook niet instaan, ze mogen de speler niet verwarren.

Stap 2: Props gebruiken die bij de omgeving passen

De omgeving is waar de scène plaatsvindt, en het is waar de spelers actief worden met elkaar, ze worden in interactie met elkaar met het creëren van het drama van het scenario.

De omgeving moet passen met de props. Bijvoorbeeld als je een vieze huis wilt creëren moet je verschillende items gebruiken zoals: kleren die overal liggen en restjes van eten.

De props moeten ook voldoen aan de locatie en tijdsperk, de status van het persoon telt ook mee.

Stap 3: Kostuums props

Kostuums horen ook bij het opzetten van de scène. Om in de Franse thema te blijven, zouden dames grote hoeden en hoofddeksels met juwelen dragen. Chique jurken horen hier ook bij.

Heren zouden korte broeken en vesten dragen.

De kleren van een personage zijn net zo belangrijk als de persoon zelf

Stap 4: Een verhaal vertellen

De props moeten een verhaal vertellen. Bijvoorbeeld over de tweede wereld oorlog, aan de joden ster en de wapens kan je zien waar het over gaat.

Stap 5: Positie van de prop

Waneer je een spel maakt moet je opletten dat alle props op de goede plaatst staan. Ook waneer je iets opnieuw doet moet het kloppen. Zo krijg je geen beelden die niet kloppen, je hebt ook alles onder controle dan.