Help! Voedsel voor later in gevaar!

Febe Geerolf Io Groep: 2

Waterverbruik en voedeslproductie

Uit recente onderzoeken blijkt dat binnen een aantal jaar een droogte zal uitbarsten in een aantal landen. Die regio’s die getroffen zullen worden zijn een belangrijke producent van tarwe en mais, doordat er een droogte opkomst is zou dat ook nog onze voedselzekerheid in gevaar kunnen brengen.

Een watervoetafdruk is een hoeveelheid water die gebruikt wordt om producten te maken die wij gaan kopen.

Er zijn ook producten die ervoor kunnen zorgen dat onze watervoetafdruk hoog is. Die producten vind je vaak terug in het buitenland, zo heb je katoen die we consumeren uit China, je hebt dan ook nog de bloemen waarvan we de watervoetafdruk kunnen terugvinden in Kenia, je hebt nog zo een paar voorbeelden. We kunnen hier uit besluiten dat de watervoetafdruk hoger is in het buitenland dan hier bij ons in België.

Je voetafdruk kan kleiner worden als je een vegetariër wordt en dat komt omdat de anderen te veel vlees consumeren en ze moeten proberen om minder voedsel onnodig weg te smijten.

We kunnen besluiten dat de watervoetafdruk in het buitenland het grootst is omdat we veel producten van in het buitenland consumeren en daarvoor hebben we de export nodig.


Bronnen: Het Laatste Nieuws, Vimeo en youtube.