Notícies d'última hora

Recull de notícies que ens passen i ens interessen a 5è B

14-12-2012

Rebem una visita sorpresa. La Marga i ... l'Oriol!!!

El día 11/12/12 va vindre la Margarida i per acabar d'adobar la sorpresa va portar el seu fill, ens vam divertir molt i a més el nen era moníssim.

Quan va vindre, era l'hora de lectura però quasi ningú va esta llegint, perquè estavem mirant a l'Oriol.

Tió acabat

Després de varies setmanes de tractament ja hem acabat el Tió.

Els pasos que hem seguit:

  1. Netejar el Tió.
  2. Empaperar-lo amb paper de diari.
  3. Pintar-lo.
  4. Deixar-lo assecar.

La nostra feina de restauradors ha acabat, ara toca als nostres mestres acabar-lo. Quan arribi el Tió tindrà pel cos un munt de mantes llargues i tocarà als mes petits alimentar-lo per poder fer-lo cagar abans del Nadal.

Ja s'oloren les colònies

Aquesta setmana ens han repartit el full informatiu sobre les colònies. El primer pagament serà de 40€. Sopossem que el pagament total serà 125€ aproximadament.

El comentari que més es va escoltar a la classe és que volen venir, però això, es veurà al final, el dies 10, 11, 12 d'abril.

Anirem a la Finca de Prades

Les fraccions ens envolten

Hem començat un tema nou a matemàtiques són les fraccions. Portem dos dies parlant de què són i per a què serveixen, a veure si ens adonem tots.
Com fa poc que hem començat estem una mica perduts, però seguirem treballant. :)
L'última classe vam estar amb els ordinadors, anàvem a enllaços que ens havia passat el Carlos i al final tots ens vam posar a buscar pàgines que ens poguessin ajudar, vam fer un bon recull.
A més, Carlos ens ha demanat que busquem exemples de fraccions a la vida diària, botigues, carrer, publicitat,... I els hem de portar a classe.
Bona cacera a tothom.

Fem inventari d'animals del món

Hem començat un tema nou de medi animals vertebrats i invertebrats
Primer em estat recordant totes les coses que sabíem de cursos passats i quan ja hem refrescat la memòria, el Carlos ens ha dit les parelles per treballar.

Primer hem fet una presentació, Carlos ens ha compartit una desde el docs de gmail, sobre vertebrats i envertebrats tots a la vegada, ha estat un caos jeje, però al final ens hem sortit. Cada parrella havia de trobar les principals característiques del grup que li tocava i afegir imatges o vídeos per completar la feina.

El segon pas ha estat fer una fitxa d'un animal, aprofitem el que hem treballat a castellà i català sobre la descripció per fer-la. Quan estiguin bé, Carlos ens ha ensenyat una eina en la que podem pujar una imatge i deprés grabar la veu, així tindrem una col·lecció de fitxes d'animals molt xula i da la nostra classe.

Quan les tinguem fetes ja us passarem l'enllaç.

Us deixem el de la presentació, esperem que us agradi i tingueu en compte que encara no està acabat del tot :-)

La foto és de Ferran Turmo i Gort, un mestre apassionat per la fotografia i la natura que cedeix les seves imatges si són amb finalitats educatives.

Podeu trobar més al seu blog Fauna i flora i si voleu saber més coses sobre animals aquesta altre pàgina seva Animals del nostre entorn

Gràcies Ferran