Vakantie in Nederland

Ik zeg doen!

Inleiding

Als de Nederlandse bevolking zou moeten kiezen tussen een vakantie in eigen land of in het buitenland zou de meerderheid veel liever voor een reisje kiezen die ons zo ver mogelijk van ons eigen kikkerlandje brengt. Maar wat is de oorzaak hiervan? Waarom kunnen we niet een leuke vakantieperiode hebben in eigen land?

Waar gaan ze dan heen?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 2 derde van Nederland op vakantie gaat naar het buitenland. Dat zijn ongeveer 11,18 miljoen mensen. Maar waar gaan al die mensen dan heen? De percentages laten zien dat de populairste landen Frankrijk, Duitsland en Spanje zijn. Er gaan in totaal 3,2 miljoen mensen naar die landen. Verder zijn Italië, Griekenland en Groot Brittannië populair. Er gaan dus heel veel mensen naar andere landen. Maar waarom blijven ze niet gewoon hier?

Honderden euro's besparen

Ten eerste is er sinds een tijdje crisis in Nederland. Alle inwoners proberen zo min mogelijk geld uit te geven en te sparen voor noodgevallen. Toch verheugen Nederlanders zich op de reis die ze in de zomer naar een ver land gaan maken. Als ze terugkomen is meestal het geld op en komen sommige gevallen in de moeilijkheden. Maar waarom zou je zoveel geld uitgeven voor een vakantie terwijl je met een vakantie in eigen land nog eens honderden euro’s bespaard!

Nog niet alles gezien

Daarnaast denken Nederlanders over het algemeen dat ze alles van Nederland wel hebben gezien. Sommige hebben daadwerkelijk elk museum in Nederland doorzocht maar andere proberen gewoon zo veel mogelijk het slechte weer te ontlopen. Ze denken dat er in andere landen nog veel dingen en plekken waar ze minimaal een keer geweest moeten zijn. Nederland heeft nog veel plekken die mensen nog niet hebben gezien, mooie plekken met veel natuur of rustige plekken waar je heerlijk kan wandelen.

Handig voor gezinnnen

Ook is het handig om in Nederland te blijven als je kleine kinderen hebt. Geen gezeur in de auto of in het vliegtuig. Als je op vakantie gaat in Nederland hoef je op het vliegveld niet te letten op je kinderen. Je hoeft maar een klein stukje te rijden en je hebt gelijk een mooie vakantie bestemming. Bovendien kunnen veel gezinnen met kleine kinderen helemaal niet weg omdat het geld hard nodig is voor de baby, of omdat het kind nog te klein is om lang weg te blijven. Voor die gezinnen kun je in Nederland een korte vakantie vinden die vrij weinig geld kost, ideaal dus!

Fijner reizen

Ten slotte is het ook nog eens heel handig qua reizen. In een ver land komen kost natuurlijk veel reistijd. Er zijn mensen die vliegangst hebben of die geen zin hebben om op het vliegveld zo lang te wachten met bijvoorbeeld het inchecken. Als je in Nederland op vakantie gaat hoef je maar korte autoritten te maken. Je hoeft er dan ook niet last van te hebben als je kleine kinderen hebt die vervelend doen op de achterbank als je bijvoorbeeld met de auto helemaal naar Frankrijk gaat. Ook scheelt het je heel veel met benzinekosten.

Bezienswaardigheden

Je hebt in Nederland heel veel bezienswaardigheden. Deze kun je bezoeken als je bijvoorbeeld besluit om je vakantie in Nederland door te brengen. Hieronder staan verschillende leuke bezienswaardigheden.


Musea

Rijksmuseum

Van Gogh museum

Anne Frank huis

NEMO

het scheepsvaart museum

Kröller Müller museum


Natuur

De Hoge Veluwe

de waddeneilanden

Biesbosch nationaal park


Kijk op de collage voor foto's van een aantal bezienswaardigheden.