Werkboek kunst

Willeke Dijkstra MV1A

mozaïek eenhoorn

Nou mijn mozaïek van mijn prachtige eenhoorn geniet ervan!


Mesopotamië betekend Tweestromenland en op dit momemt ligt daar nu Syrië wat vroeger Paleolithicum was en ik vond het een super interessante les.

Horus egypitsche god

aanschouw Horus mijn tekening deze vond ik wel oke


Presentatie:


Tijdperk en landschap

Het Oude Egypte was een beschaving die rond 3300 v.Chr. is ontstaan langs de Nijl. Deze beschaving ging pas ten onder in 332 v.Chr., na de verovering van Egypte door Alexander de Grote. De essentiële factor in het overleven van de beschaving was de irrigatie van een landbouwgebied rond de Nijl. Hoe gestructureerd deze maatschappij was, wordt duidelijk door de tempels, mastaba's en piramides die deze grootse beschaving naliet.

Hiërarchie

· Egyptische staat geregeerd door een farao (=opperbevelhebber van het leger, opperrechter, wetgever en bestuurder).

· Rond 2950 v. Chr. Narmer macht over Boven-Egypte en Beneden-Egypte à één staat met één leider (ook hoofdpriester à bevolking vereerden hem als een godheid, functie was erfelijk).

Hiërogliefen
Het hiërogliefenschrift, de heilige beeldtaal van de oude Egyptenaren bestaat een grote hoeveelheid tekens.


Naast het alfabet zijn er vele andere hiërogliefen die men gebruikte in het dagelijkse leven. Verschillende tekens vinden hun oorsprong in de oude creatie Legenden waaronder de Lotus, Papyrus, Ibis, Veer, Kever, Weegschaal, Havik, Leeuw, Linkeroog en vele anderen.
Hiëroglief tekens werden nauwkeurig gekozen zodat de werkzaamheid op alle principes werkzaam was.

Waarom piramides gebouwd

Piramides werden gebouwd in opdracht van de Farao’s. Ze zeiden dat het hun eigendom was, maar de slaven hadden die gemaakt. De Farao’s werden daarin begraven als ze dood waren. Hoe groter de piramides, hoe belangrijker de Farao was. Dan kon je ook zien wat de Farao allemaal gedaan had. De Egyptenaren geloofden dat een Farao een god werd als hij doodging. Ook werden ze vaak begraven met goud, eten en gereedschappen.

Archeologische vondsten

Nieuws over archeologische vondsten en onderzoeken, maar ook nieuws over bijvoorbeeld de opgraving van dinosaurussen of de bescherming van archeologische vindplaatsen. Ook tentoonstellingen over de archeologie vermelden we hier. Archeologie is kortweg de wetenschap die overblijfselen van oude culturen bestudeert om het verleden te reconstrueren en te duiden

Anubis

Anubis, één van de geheimzinnigste goden die de Egyptische mythologie voortbracht. God van de doden, god van de onderwereld, god bij het mummificeren en zoon van de grote Osiris. Anubis wordt meestal afgebeeld als half mens, half jakhals. Zijn afkomst is onduidelijk, de betekenis van zijn naam ook, zelfs over zijn uiterlijk is discussie.

1/8 standaard en contrapost

poppetjes tekenen eerst met rondjes daarna in houding deze les was wat saai


Presentatie link:https://prezi.com/irzejrmwqcr9/archarische-klasieke-en-hellenische-periode/

Prehistorie

Aan de hand van het beantwoorden van vragen en deze verwerken in een poster, is dit een combinatie van theorie en praktijk.(deze poster is verdwenen op internet en niet meer vindbaar) Daarna hebben we een paar eigen grottekeningen gemaakt. (waarvan 1 tekening en schets weg zijn terwijl ik nog geen foto had )


ook moesten we kliederen met kwasten ik vond deze lessen niet zo leuk

Graffiti

Deze les kregen we een workshop graffitispuiten. Eerst kregen we wat dingen uit de geschiedenis te horen. Daarna volgde een korte uitleg hoe je het beste graffiti kunt spuiten en kregen we een kleine opdracht om eerst wat te wennen aan het graffitispuiten, hoe dit werkt.


deze les vond ik wel leuk