Déjà vu

Esther Verhoef

Esther Verhoef

Esther Verhoef is op 27 september '68 in 's-Hertogenbosch geboren. Sinds haar zevende jaar schreef ze dagelijks en was zij van haar typmachine onafscheidelijk. Ze bleef vanaf die leeftijd altijd schrijven, puur omdat ze ervan hield.

Na de Havo volgde ze de Schroeversopleiding in Den Bosch.

Esther was eenentwintig jaar toen ze een kleine start aan haar baan maakte met columns in het blad Flair.

Tussen 1995 en 2005 schreef Verhoef 50 informatieve boeken over huisdieren, waarvan er wereldwijd zo'n 8 miljoen over de toonbank gingen. Haar dierenboeken zijn vertaald in ruim 80 landen. Esther deed zelf grotendeels de fotografie voor haar boeken zelf.

Ze werd pas echt beroemd, toen ze thrillers begon te schrijven. Die thrillers gingen grotendeels over liefde, wraak, het verleden & moorden. In 2003 debuteerde ze met de thriller Onrust, en is nu één van de succesvolste schrijvers in Nederland.

Prijzen

2005 - Diamanten Kogel, met Onder druk

 • 2007 - Zilveren Vingerafdruk, met Rendez-vous
 • 2008 - Zilveren Vingerafdruk, met Close-up
 • 2011 - NS Publieksprijs, met Déjà vu
 • 2014 - Hebban Crimezone Award 2014, met De Kraamhulp
 • Korte samenvatting

  Déjà Vu gaat over de 27-jarige Eva Lambregts die haar baan als journaliste kwijtraakt, ze besluit om uit te huilen bij haar beste vriendin Dianne. Dianne is een half jaar geleden verhuist naar een afgelegen plek, Le Paradis, in Frankrijk. Ze spreekt Dianne de laatste tijd niet, en als ze aankomt bij Dianne in Le Paradis, blijkt zij ook niet thuis te zijn, maar Eva kan wel naar binnen want de sleutel ligt voor de deur. De bewoners van het dorp zijn niet vriendelijk tegenover Eva, Eva wilt weten wat er is en gaat op onderzoek uit. Die dag ziet ze Hugo, de enge ex-vriend van Dianne. Eva is heel bang, en als ze net van plan was om naar Nederland te gaan, komt haar vriendje Erwin.
  Later blijkt dat Dianne samen met Hugo terroristische aanslagen heeft gepleegd. Dit had Dianne opgebiecht, nadat Hugo op haar had geschoten. Dianne overlijdt, en Erwin en Eva gaan terug naar Nederland.
  Eva bedenkt dat ze hier een reportage van moet maken, ze brengt dit naar de redactie van de krant, haar werk wordt eindelijk gewaardeerd, en ze wordt weer aangenomen.
  Aan het eind, wilt Hugo Eva laten verdrinken, maar Eva ziet dit al komen en zorgt ervoor dat Hugo zelf in het water terecht komt. Uiteindelijk besluit ze dat ze niet als hem wilt zijn, en haalt hem uit het water.

  Déjà Vu Esther Verhoef - Dendron college

  Aanrader!

  Als je van een spannend boek houd, is dit absoluut een aanrader. Ik vind dit boek erg leuk, omdat ze heel erg precies vertelt wat er gebeurt en omdat het boek erg realistisch en spannend is. Het enige nadeel aan dit boek vindt ik wel, dat het een beetje langdradig is, het duurde erg lang voordat er daadwerkelijk iets gebeurde. Maar voor de rest vond ik het een erg leuk boek, en ik zou het zeker aan anderen aanbevelen.