Elliott and Associates - economie

Vandaar dat politieke impasse werkt voor

Elliott and Associates - Vandaar dat politieke impasse werkt voor de AMERIKAANSE economie

Is apparatuursystemen regering verraad aan de democratie? Of betekent het dat burgers om hun eigen leven en ondernemingen onbezwaarde door chicane politici?

Deze vraag komt uiteraard uit de 2014 tussentijdse verkiezingen. America’s oprichters, zeer goed op de hoogte van potentiële spanningen tussen politiek en privé-initiatief, met opzet aangebracht grote hindernissen te actief om in de Grondwet.


Daarom verdeeld regering in Washington is de regel, geen uitzondering. Voorzitters hebben in het verleden verzet door beide huizen van het Congres in 32 van de 70 jaar sinds de Tweede Wereldoorlog, en een huis in een ander 14 jaar.


Of de federale regering opzettelijk ontworpen zwakheid is oorzakelijk verband houdt met America’s economisch succes op lange termijn al besproken door historici en economen voor tientallen jaren, en zal ongetwijfeld blijven.


Ondertussen politieke verlamming is nu de norm in vele democratieën over de hele wereld, met name in Europa. EEN groot probleem wordt gevraagd door het AMERIKAANSE tussentijdse verkiezingen is hoe de verschillende landen en regio’s geconfronteerd met politieke impasse.