LES DEIXALLES ESPACIALS

Com es poden netejar?

Què són les deixalles espacials?

La brossa espacial o ferralla espacial són objectes creats per l'home que estan actualment en òrbita al voltant de la terra però que no tenen cap tipus d'utilitat pràctica. Tot i que la majoria de les deixalles són de la grandària d'una bala, d'altres són molt més grans i viatgen a una gran velocitat, de manera que si col·lisionèssin podrien causar greus danys als satèl·lits que orbiten la Terra, a més a més de que es crearia encara més ferralla. El problema de la porqueria espacial ja és tan antic i conegut que fins i tot té nom: la síndrome de Kessler. L'any 1978, Donald J. Kessler va encapçalar l'estudi de la NASA sobre els efectes de les deixalles espacials i va ser el primer a descriure l'efecte cascada que es produiria quan els objectes espacials abandonats comencessin a xocar.
Big image

ElectroDynamic Debris Eliminator

La NASA ha pagat 1,4 milions d'euros a l'empresa Star Technology and Research per desenvolupar i provar tecnologies per construir la nau espacial anomenada ElectroDynamic Debris Eliminator. Accionada per un cable de 10 quilòmetres de llargària que genera energia en moure's pel camp magnètic de la Terra, s'aproparia sigil·losament al tros de ferralla, estendria una xarxa d'un sol ús per atrapar-la i fer-la baixar suficientment perquè el fregament de l'aire fes caure l'objecte a l'atmosfera. La nau continuaria en òrbita per acostar-se al següent objectiu.
Big image

Avantatges i inconvenients de l'ElectroDynamic Debris Eliminator

Alguns dels avantatges són el baix cost del projecte i la seva eficàcia ja que pot ser utilitzat varies vegades, d'altra banda pot tenir inconvenients com ara que si es calculés malament la seva trajectòria l'ElectricDynamic Debris Eliminator podria ser danyat a causa de les deixalles que estava destinat a recollir, i els diners inverits es perdrien i la deixalla espacial augmentaria.
Big image