De 4 C's Online marketing

Sanne Postma & Esmee Del Grosso

Communicatie

Promotie -> communicatie


Communication is alles eraan doen om je klanten tevreden te houden. Klantcontact, klachtenoplossingen. Het liefst wil de klant dat je 24/7 paraat staat. Een online bedrijf kan een klantenservicesysteem maken en op hun website zetten. Zo kunnen ze de klanten ook vanaf hun eigen bureau helpen. In het filmpje onderstaand word uitgelegd hoe dit in z'n werk gaat.

Promotie:het onder de aandacht brengen van een nieuw of bestaand product of service met als doel de omzet positief te beïnvloeden.


Communicatie: een activiteit waarbij levende wezens betekenissen uitwisselen door op elkaars signalen te reageren.


Integrated Marketing Communications Strategy

Convenience

Plaats -> Convenience

Convenience gaat vooral over het gemak van de klant. In hoeverre wordt het ze gemakkelijk gemaakt, en in hoeverre krijg je dat voor elkaar. Er wordt zelfs al bij sommige webshops aangeboden om dezelfde dag nog te leveren. Dan betaal je wel extra. Het koopmoment heeft daar dus ook zeker mee te maken. Koop via je computer, of via je tablet? Het kan allemaal tegenwoordig. Daarom zijn er ook veel vergelijkskingswebsites als kieskeurig, beslist en dergelijke.

Plaats: Een plaats of plek is een aanduiding voor een locatie, zonder enige connotatie.

Convenience: Procedures, producten en service al deze ingrediënten die een goede basis zijn.

Marketing Strategy: Building Convenience Into Your Products And Services

Consumentenbehoefte


Product -> Consumer value

Consumer value is de meerwaarde dat een klant kan hebben aan een product of dienst. Hierbij kun je denken aan digitale bestelsystemen bij restaurants, snackbars. Ook een digitaal boodschappenlijstje of kaartverkoopsysteem valt hieronder.

Product : in economische zin is alles wat kan worden aangeboden op de markt om aan een vraag te voldoen. Een product kan daarbij een tastbaar goed zijn, zoals een artikelen een winkel, maar ook een dienst.

Consumer value: Het bieden van toegevoegde waarde aan de consument die verder gaat dan het product: extra gemak bieden, informatie of complementaire producten.


Marketing Strategies - Add more value

Cost

Prijs -> Cost


De aanschafkosten zijn in bijna alle gevallen maar een deel van de offers die een klant brengt om iets aan te schaffen. Er zijn kosten van reizen, zoeken, vergelijken, overleggen, afleveren, etc. Er is het gevoel van spijt dat je kunt hebben als je voor het één gekozen hebt, en daarmee het ander dus niet mee kunt nemen. Een verafgelegen meubelwarenhuis in Zeeuws-Vlaanderen realiseert zich wat klantkosten zijn, want hij geeft zijn kopende klanten een riante benzinevergoeding. Hetzelfde geldt voor een reisbureau dat bij zijn reizen een heel voordelige parkeerregeling voor Schiphol aanbiedt. In de B to B -marketing kennen we het begrip ‘total costs of ownership’.
Prijs: van een goed of dienst is het geldbedrag dat voor dat goed of die dienst moet worden betaald om het goed in eigendom of de dienst geleverd te krijgen.

Cost: hoe duur iets is om het te maken.

Cost effective Marketing Strategies -- BPO Outsourcing Remote