Ferestrele din termopan

Cum sa alegi cele mai bune ferestre pentru casa ta

Atunci cand te-ai hotarat sa schimbi ferestrele casei tale cu unele noi, din geam termopan, va trebui totodata sa tii cont de faptul ca sunt cateva aspecte deosebit de importante. Iata care sunt acestea:


  • Producatorul profilului PVC. In functie de acest aspect, clientii se vor putea bucura de geamuri de calitate la un pret corect, dar numai in cazul in care va alege producatorul cel mai in masura sa ii reprezinte interesele. Fiecare producator de geamuri termopan ar trebui sa respecte unele dintre cele mai inalte standarde ale calitatii, sa foloseasca tehnologii de ultima generatie de productie a termopanelor, astfel incat produsele finale sa fie unele dintre cele mai bune.
  • Tipul de geam termopan folosit. In acest caz, geamurile pe care producatorii de termopane le recomanda sunt cele de tip Low-E intrucat spre deosebire de cele obisnuite, acestea sunt foarte bune izolatoare termice si fonice si vor conferi un nivel mai bun al confortului in cadrul locuintelor in care vor fi instalate.
  • Grosimea profilului PVC. Cu cat este mai mare, cu atat izolarea termica si fonica va fi mai buna, asadar tine cont si de acest aspect in momentul in care iti vei dori termopane pentru casa ta.
  • Numarul de camere al profilului PVC. In functie de acest criteriu, clientii au posibilitatea de a alege profile cu 3, 4, 5 sau chiar 6 camere si la fel ca si grosimea profilului, acestea influenteaza considerabil nivelul de izolare de la nivelul unei locuinte.
  • Procesul de fabricare a tamplariei din PVC. Modul in care au fost fabricate ferestrele din PVC are rol determinant si in calitatea acestora, fiind foarte important ca acest proces sa respecte normele si standardele de calitate de la nivel european.
  • Pretul practicat pentru tamplaria din PVC. Un pret foarte mic pentru aceasta ar putea conduce la concluzia ca la mijloc poate fi ceva suspect, asa ca este foarte important pentru clienti mai intai sa se informeze asupra preturilor practicate pe piata si sa il aleaga pe acela cel mai avantajos pentru ei.
  • Culoarea tamplariei din PVC. Cel mai adesea clientii vor intalni profile PVC de culoare alba, insa acestia ar putea avea la dispozitie si profile de alta culoare astfel incat acestea sa se incadreze perfect in decorul unei locuinte. Spre exemplu, ei ar putea avea la dispozitie diferite nuante de lemn, mahon, brad, stejar, etc. In cazul in care clientul are in vedere alegrerea uneia dintre aceste culori, ar trebui insa sa tina cont si de faptul ca pretul in acest caz ar putea fi unul mai ridicat, asa ca aveti mare grija ce alegeti. :)