Nieuwsbrief

ToBe Voortgezet Onderwijs, april 2015

Aanbod 2015/2016

ToBe cultuurcentrum afdeling onderwijs zet cultuureducatie structureel in binnen de programma’s van scholen waar jongeren opgroeien en zich ontwikkelen. De afdeling voortgezet onderwijs organiseert projecten, workshops, verdiepingslessen en verzorgt maatwerk. We stimuleren ontdekking , plezier en talentontwikkeling op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende vorming, literatuur, media en cultureel erfgoed. Naast het zelf doen in praktijk ook de beleving door dans, theater en concertbezoek, filmvoorstellingen en tentoonstellingsbezoek zowel onder als na schooltijd. We organiseren het naar de wens van de school zowel op de school zelf, onze locaties of andere locaties. Meer informatie, vragen of wensen? Wij horen het graag en dan nemen wij contact met u op.


Veel leesplezier.

Helen, Ilse, Natasja

Cultuursafari 2015

De Cultuursafari is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs die het vak CKV op school volgen. Doel van de Cultuursafari is om de leerlingen kennis te laten maken met het aanbod van culturele instellingen in Dordrecht, zodat zij weten wat daar te doen en te halen valt. Schrijf uw klassen nu in voor de Cultuursafari op 22, 23 en 24 september 2015.

Voor meer informatie, klik hier.

Introductieweek: Flashmob dans en/of zang

Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet (bijvoorbeeld in de vorm van een dans) en daarna weer snel uiteenvalt. ToBe organiseert deze flashmobs als kennismakingsactiviteit voor scholen in Dordrecht. Voor meer informatie, klik hier.

Introductieweek: ToBe on Stage

ToBe on Stage is een culturele en kunstzinnige kennismakingsactiviteit met diverse workshops vanuit de podiumkunsten: acteren, dansen, muziek maken, zingen, decorbouwen, kostuums en attributen maken, grimeren en theatertechniek.

Elke klas krijgt tenminste 2 verschillende workshops waarbij de docenten samenwerken met de klas in 2 podiumdisciplines . Na afloop presenteerden alle groepen hun “kunsten” aan elkaar en/of aan anderen in de theaterzaal van het Energiehuis. Een project wat goed in een kennismakingsweek past waar ontmoeten, ontdekken, leren en presenteren voorop staat. Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Poetry Project 2015

Spoken word of poetry slam is een combinatie van een aantal aantal kunstvormen: voordracht, dichtkunst en performance. Het Poetry Project is voor 3e en 4e jaars leerlingen uit Dordrecht. Tijdens het Poetry Project krijgen de leerlingen poetry lessen op school, een Masterclass en nemen zij deel aan het Poetry Festival. Deelnemen? Voor meer informatie, klik hier.

ToBe Poetry Festival 2014

Just Dance Night!

Just Dance! vormt onderdeel van het Highschool Challenge project van Het Sportbedrijf Dordrecht. Er wordt 10 weken lang onder en na schooltijd sporten aangeboden, waardoor jongeren op laagdrempelige wijze worden gestimuleerd om te bewegen. Bij ToBe cultuurcentrum gaan jongeren aan de slag met dans: Just Dance! Ze werken toe naar een gezamenlijke dansvoorstelling die wordt opgevoerd tijdens de Just Dance Night in het Energiehuis. Wees welkom op donderdag 2 juli van 19:00-20:30 uur. Meld u aan via: vo@tobe.nl

JUST DANCE FILM

ToBe voortgezet onderwijs

Team voortgezet onderwijs:

Helen Hietbrink

Ilse Melis

Natasja Morales