Birdy

Cantant i compositora anglesa.

Biografia

Va néixer el 15 de maig de 1996 a Lymington, Anglaterra. La seva mare és pianista. Birdy va aprendre a tocar el piano als set anys i als vuit va començar a escriure les seves pròpies canciones.5 A data de 2013 Birdy estudia a Brockenhurst College, un institut sixth form en què estudia la fase educativa que equival al Batxillerat espanyol. Birdy canta i toca el piano.


El seu nom artístic prové del sobrenom que els seus pares li van donar quan era un nadó. Ella obria la boca com un ocellet quan menjava. Tant la seva família com els seus amics l'anomenen Birdy.

Carrera

El seu primer àlbum, que inclou una sèrie de versions i una cançó pròpia, va ser llançat el 7 de novembre de 2011. Birdy va aconseguir el nombre 13 en Regne Unit, el nombre 40 a Irlanda i el número 1 a Bèlgica, Països Baixos i Austràlia. El 21 desembre 2011 va rebre un disc d'or per part de l'emissora neerlandesa 3FM durant el desenvolupament de Serious Request, un esdeveniment benèfic anual que realitza aquesta emissora, a causa que havia venut més de vint mil còpies d'aquest àlbum. Ella va decidir donar-lo perquè fos subhastat a Internet.
També va donar per a una subhasta a Internet aquest disc, el qual va ser venut per 1980 euros.

Birdy va anunciar el llançament del seu segon àlbum d'estudi, titulat Fire Within, a través d'un vídeo a YouTube el 10 de juliol de 2013. Aquest vídeo incloïa escenes de Birdy en l'estudi i els avenços de dues cançons, Wings i No Angel, els quals estan inclosos en l'àlbum. El primer senzill oficial, Wings, va ser publicat el 22 de juliol d'aquest any amb una altra cançó, All You Never Say, la qual va ser remesa a aquells que estaven subscrits a la llista de correu de Birdy i publicada a YouTube el 15 d'agost .

L'àlbum va ser llançat al Regne Unit i en altres països el 23 setembre 2013.

Bandas sonoras

Els jocs de la fam

Al març de 2012 Birdy va estar entre els artistes que van contribuir a la banda sonora de Els jocs de la fam. Ella va aportar el seu senzill Just a game.

Brave

Al juny de 2012 va col·laborar amb Mumford & Sons per a la cançó Learn em right de la banda sonora de Brave, pel·lícula que va estrenar la companyia d'animació nord-americana Pixar en 2012 (Indomable a Espanya i Valent a Hispanoamèrica). Aquesta interpretació li va suposar la seva primera nominació als premis Grammy.

Sota la mateixa estrella

Al juny de 2014 Birdy va aportar tres cançons a la banda sonora de la pel·lícula Sota la mateixa estrella, és a dir, Tee Shirt, Best shot (amb Jaymes Young) i Not About Angels.
The Fault In Our Stars I Birdy -- Not About Angels I Official Video