VVM

vrienden van mozambique

Vrienden Van Mozambique

'Vrienden Van Mozambique' is een particulier initiatief waarmee we het basisonderwijs in Mozambique willen ondersteunen door middel van projecten. Als eerste hebben we gekozen voor het ondersteunen van een basisschool in de provincie Tete. Deze school bevindt zich in Songo en heet "Escola Primária da Liberdade de Songo". Na een bezoek aan bovengenoemde school en recent contact met de schooldirecteur is het idee voor dit initiatief ontstaan. Dankzij hulp van, onder andere, vrienden en familie zijn we al een hele einde op weg.


In eerste instantie is de bedoeling om school materialen (schriften, pennen, potloden, gummen, etc) aan te bieden. Het uiteindelijke doel is om de school zodanig te ondersteunen, dat men op eigen kracht in staat is om op structurele basis een fonds te kunnen creëren en te onderhouden.


Het is een druppel in de oceaan...'Iedereen weet dat de druppel opgaat in de oceaan, slechts weinigen weten dat de oceaan opgaat in de druppel.' Kabir (1450- 1510).

STATUS

In eerste instantie willen wij iedereen bedanken die tot nu toe middels een donatie in geld (in totaal €445) natura of op andere wijze ons heeft ondersteund. Speciale dank aan 'Uden Holding B.V.' die aangeboden heeft om het transport te verzorgen en tevens aan 'Nauta Duthil' , 'Stichting Aquari-Urs', Wereldhavendagen, Like2run en Renes Dozen voor de donaties in natura. We zijn erg blij met alles wat tot nu toe hebben kunnen aanschaffen en regelen. Op dit moment zijn wij bezig met het inpakken en verzenden van de materialen.

project Songo

Project Songo is onze eerste project met als doel het verzenden van school materiaal voor kinderen van groep 3 t/m groep 8, van de "Escola Primária da Liberdade de Songo". Als u denkt ons op enige wijze hierbij te kunnen ondersteunen, verzoek ik u vriendelijk contact met ons op te nemen.

Project Bibliotheek

Na afronden van het project Songo hebben we de intentie om verder te gaan. Onze volgende doel is het opstarten van een bibliotheek bij dezelfde school. Hiervoor willen wij zowel Portugese als Engelse kinderenboeken, Portugese grammatica en woordenboeken verzamelen.

over MOZAMBIQUE

Mozambique ligt in Zuidoost-Afrika. Ligt tussen Zuid-Afrika en Tanzania en grenst aan het kanaal van Mozambique. Mozambique grenst tevens aan Malawi, Swaziland, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. De oppervlakte van Mozambique is 801.590 vierkante kilometer. Daarmee is Mozambique ongeveer 22 keer zo groot als Nederland.

Adélia Saúde

Ik ben geboren in Mozambique (Beira) en daar heb ik gewoond tot ik 7 jaar was. Mijn kinderen en jeugdjaren heb ik doorgebracht in Portugal. Na een tussenjaar in Engeland ben ik in 1990 in Nederland terecht gekomen. Hoewel ik grotendeels in Europa ben opgegroeid, ben ik mijn geboorteland nooit vergeten. Vandaar dat ik de behoefte heb om iets terug te doen voor de kinderen van Mozambique.