Vrijer leven!

Plek geven aan oorlogsgeschiedenis

Workshop met systemisch werk door Tamara Meijer-Elzas en Jaron Reisman


Tegenwoordig hebben we de luxe om te leven in vrijheid. Oorlogen en armoede lijken ver weg van ons. Vrijwel iedereen kan eten wat hij wil, op vakantie, etc. Ondanks die vrijheid, kennen we vrijwel allemaal de ervaring dat we in alledaagse dingen gevoelens ervaren, die niet passen bij de situatie. Vele onderzoeken en recente publicaties gaan in op het effect van oorlog. Hierin wordt ook vaak ingegaan op hoe oorlog, ver nadat deze heeft plaatsgevonden, onbewust invloed kan hebben. Het betreft dan invloed op de betrokkenen, het nageslacht en zelfs de volgende generaties.In de workshopserie “Vrijer leven!” gaan we ervaren hoe oude gebeurtenissen in ons leven en in onze familiegeschiedenis soms een bewuste plek moeten krijgen, voordat we ook vanuit onszelf echt bevrijd de wereld in kunnen stappen.Gedurende de drie bijeenkomsten creëren we een veilige omgeving waarin we gezamenlijk werken aan vragen die uit de groep komen, zoals bijvoorbeeld “Hoe heeft de oorlog die mijn (groot)ouder meemaakte invloed op het alledaagse?”, “Hoe maak ik echt mijn eigen keuzes?”, “Hoe kan ik mensen om me heen meer vertrouwen?” en “Waar komen die onderliggende angstgevoelens vandaan?”. Hiermee kunnen we samenwerken om bij te dragen aan een vrijere manier van in het leven staan voor alle deelnemers.

DetailsData: 26 november 2015, 10 december 2015 en 7 januari 2016

Tijd: 18.30-21.30 uur (inloop va. 18.00 uur)
Locatie: Trust² , Albert Cuypstraat 194, Amsterdam

Prijs: Voor drie avonden: €145,- (studenten 40% korting)Aanmelden via deze link! Of ga naar https://www.smore.com/y0zsb-vrijer-leven en klik "aanmelden via deze link"

Over ons

Wij, Tamara (1964) en Jaron (1982), hebben voortbouwend op onze eerdere levenservaringen, beiden opleidingen gevolgd in systemisch werken. Met deze methodiek wordt er in groepsverband onderzocht wat voor onbewuste processen er spelen die impact hebben op ons leven. Dit gebeurt met behulp van “systemisch waarnemen” en het gezamenlijk maken van een familieopstelling. In ons persoonlijke proces zijn wij ons beiden bewust geworden hoe bijvoorbeeld de oorlog nog steeds een rol speelt in ons dagelijks leven en hebben we gedurende jaren mogen ervaren hoe we ons konden bevrijden van patronen die hun wortels hadden in onze familiegeschiedenis. Beiden hebben we het verlangen om met behulp van deze gedeelde geschiedenis anderen uit te nodigen tot een vergelijkbaar bewustwordingsproces.