Национално събитие

проект SMILE

20 май, 2016 г, Смолян, България

Описание

Националното събитие по проекта се проведе в красивия Смолян, в сърцето на Родопите. Отстоящ на 10 км от Пампорово, регионът е трансграничен, намиращ се само на няколко километра от Гърция и Турция. В региона живеят хора с различна религия и майчин език. Всичко това прави града повече от подходящ за представяне на по-малко преподавани и използвани езици и тяхната роля.

Датата беше неслучайно избрана в навечерието на 24-ти май - празникът на българската писменост и култура. На събитието присъстваха представители на местната власт, центрове за кариерно развитие, професионални училища, езикови училища, центрове за професионално обучение.

Проектът SMILE беше подробно представен, с проведена дискусия за възможността, достъпноста и полезността на регионалните/по-малко използваните и изучавани езици.

Повече за проекта може да научите на http://www.smile-network.eu/

Big image

Дружество "Знание"

Дружество "Знание" - София е неправителствена организация за обучение и квалификация на деца и възрастни, създадена през 1990 година.

Дружеството работи по посока утвърждаване практиките за учене през целия живот с цел личностно развитие, професионална реализация и подобряване на качеството на живота на хората през целия им активен живот. Организацията е специализирана в работата по проекти и програми, финансирани от ЕС и структурни фондове. Дружество "Знание" - София има богат опит в управлението и координирането на проекти както като партньор , така и като водеща организация.

Дружеството има участие като партньор в по програмата "Младежта в действие" и настоящата програма Еразъм +. Дружеството е дългогодишен партьор по програма Леонардо да Винчи - Мобилност на Ланкастър и Моркамб колеж, осигурявайки ежегодно практика на обучаеми от спортния департамент на колежа.