Oled tv's een succes?

Het Oled scherm

Wat is het Oled scherm nou eigenlijk? Dat is een veel gevraagde vraag! Het Oled scherm is een scherm dat nog meer kwaliteit biedt voor het tv kijken waar iedereen van houd. Oled word ook wel gezien als de opvolger van plasma met een hoge zwart waarden en een zeer hoog contrast. Het Oled scherm zorgt voor diepere kleuren en een scherper beeld.


De tv's met een oled-scherm hebben bovendien naast rood, groen en blauw ook witte pixels waardoor er een hogere helderheid word gehaald. Een Oled scherm gaat langer mee omdat de rgb-pixels worden ontlast.


De Oled schermen zijn op dit moment de grootste concurrent voor de lcd schermen. Nog een voordeel van het Oled scherm is dat ze geen achter grond verlichting nodig hebben ook wel black light genoemd. Dat is natuurlijk gunstig voor het stroomgebruik van met name draagbare apparaten. Doordat het Oled scherm uit zich zelf licht uit zendt, is ook de kijkhoek groter en kunnen de beeldschermen ook bij grote formaten zeer dun worden uitgevoerd.

Het flexibele Oled scherm

Het bedrijf Samsung heeft wel ruim 4,15 miljard euro geïnvesteerd in zijn fabriek die gericht is op de productie van flexibele, buigbare en oprolbare oled-schermen. Dat meldt Business Korea. Het doel van de investering is om aan de snel groeiende vraag naar de schermen te voldoen.


Afgaande op de releases van de voorgaande jaren verwacht Business Korea dat de opvolgers van de Galaxy S5 en de Galaxy note 4 vermoedelijk begin volgend jaar uit zou komen en het nodig zou zijn dat Samsung nog dit jaar begint met de uitbreiding van de A3-fabriek. Anders zouden de smartphones niet van een flexibel oled-scherm voorzien kunnen worden. Het plan van Samsung zou zijn om de massaproductie in de fabriek in januari of februari 2015 te laten beginnen Als alles volgens de planning loopt.


De vraag is natuurlijk was is nou het voordeel van zo'n buigbaar scherm? Is het niet te duur? Het antwoord daarvan hangt compleet af van de mensen zelf. Zodra een hot item als dit aanslaat dat verspreid het zicht snel. Net als een dominosteen effect zal deze rage weer aanslaan bij jongeren waarbij het misschien wel ondenkbaar gaat worden om niet zo'n buigbaar oled-scherm te hebben. De prijs hiervan is in het begin nog best hoog maar dat weerhoud de trend zetters niet van het kopen van deze nieuwe revolutionaire mobiel.

Samsung buigbaar OLED concept 2013 (Dutch)

Wat maakt het scherm nou zo aantrekkelijk?

Zoals hiervoor staat is het mogelijk dat dit een hot item gaat worden. Wil jij een innovator zijn door dit product direct af te schaffen? Of wacht je liever totdat anderen het eerst hebben uitgeprobeerd? Samsung heeft eerder van zich laten horen dat ze een actie geven bij de release van het Oled scherm! Als u hem de eerste maand na release aanschaft krijgt u een gratis Samsung Galaxy S5 erbij! De tv komt met een prijsje maar Dat is het de moeite zeker waard! Als u slim bent wacht u niet langer en koopt u hem meteen bij de release! Dus wacht niet langer, pre order of koop het bij uitgaven.