Mijn vriend Hitler

Infoavond

De infoavond

Ben je geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en dan specifiek in het doen en laten van Adolf Hitler? Dan is deze infoavond de perfecte gelegenheid om meer inzicht te verwerven in het proces van zijn radicalisering. Vooral de jeugd van Hitler vertelt ons veel en zijn jonge jaren staan mooi beschreven in het boek 'Mijn vriend Hitler' van Piet De loof. Daarin lees je o.a. dat hij al op vroege leeftijd zonder veel moeite zijn moeder manipuleert. Hij volgt ook de politiek op de voet en verkondigt daarover een uitgesproken mening.


Het boek


'Misschien had ik hem kunnen tegenhouden. Dat heb ik zo vaak gedacht, de voorbije jaren. Aan het eind van dit boek zul ook jij het denken.'

In het boek beschrijft De Loof Hitlers jeugd vanuit het standpunt van August Kubizek, ook wel Gust genoemd. Op een avond haast August zich naar de opera, maar tot zijn grote verrassing heeft iemand zijn favoriete plekje ingepalmd. Adolf Hitler. Zo leren ze elkaar kennen.

Adolf en August wonen allebei in Linz, Oostenrijk. De ouders van August hebben een eigen zaak waar men meubelen stoffeert. Adolf Hitler, ook wel Adi genoemd, woont met zijn moeder Klara en zijn zusje Paula in kleine flat waar het ruikt naar schimmel en vocht. En dat tot grote verrassing van Gust. Die denkt namelijk dat Adi in een groot herenhuis woont aangezien hij zich gedraagt en kleedt als een echte heer.

Gust wil dolgraag dirigent worden en Adolf architect. Samen doen ze alles om hun dromen waar te maken, maar dat verloopt niet zonder slag of stoot.


Praktische info


De infoavond zal doorgaan op 17 januari 2016 om 20 uur in CC De Ververij te Ronse.

Tickets kan u kopen aan de ingang voor 8 euro of u kan ze op voorhand bestellen op de website: http://www.ronse.be/algemeen/cc-de-ververij/overzicht