Het driedelig paard

Ted van Lieshout

Big image

Wie is Ted van Lieshout

BiografieTed van Lieshout werd op 21 december 1955 geboren in Eindhoven. Na de middelbare school ging hij in Amsterdam - waar hij sinds 1975 woont - aan de Gerrit Rietveldacademie studeren. In datzelfde jaar werden zes gedichten gepubliceerd in een debutantenbundel. Vijf jaar later studeerde hij af en ging aan de slag als illustrator en grafisch ontwerper. Tot 1984 bestonden zijn werkzaamheden voornamelijk uit het ontwerpen van boekomslagen voor uitgeverijen als De Arbeiderspers en Manteau, en het maken van tekeningen voor kranten en tijdschriften als NRC-Handelsblad, Huisarts & Praktijk en Vrij Nederland.

Het Driedelig Paard

Dit gedichtenbundel is een verzameling korte verhalen of gedichten die Ted van Lieshout blokgedichten noemt en die soms op verrassende manier met elkaar verband houden. Naast de blokgedichten staan er ook zijn karakteristieke beeldsonnetten in. De bundel is inderdaad origineel, vermakelijk, tot nadenkend stemmend, maar ook ontroerend. De blokgedichten vragen om herhaald lezen, met aandacht, zodat je verbanden gaat zien of opeens denkt: nu begrijp ik het! Zoals het blokgedicht over het driedelig paard. Later in de bundel komt dit paard terug en begrijp je wie erover spreekt. Het zijn de ontroerendste blokgedichten in de bundel. `Ook heeft dit gedichtenbundel de Woutertje Pieterse prijs gewonnen. 
Big image

Filmpje over het Driedelig Paard

In onderstaand filmpje krijgt u even een eerste indruk van dit gedichtenbundel.Daarnaast kunt u ook in het filmpje zien wat beeldsonnetten zijn.
Beeldsonnetten